Mesaje de Ziua Mondială a Radioului

Astăzi este Ziua Mondială a Radioului.

Adăugat: 13 Februarie 2022
Ultima actualizare:13 Februarie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În această zi, în 1946, a avut loc prima emisie a postului de radio al Organizaţiei Naţiunilor Unite. Tema de anul acesta, intitulată "Radioul şi încrederea", serbează independenţa şi seriozitatea radioului.

Într-un mesaj transmis cu această ocazie, directorul general al UNESCO vorbeşte despre cât de relevant rămâne radioul în zilele noastre, mai ales într-o perioadă de pandemie, în care este important să nu stârneşti confuzie şi controverse.

Doamna Audrey Azoulay a amintit că în Europa mai puţin de unul din cinci oameni consideră reţelele de socializare o sursă credibilă de informare. În schimb, mai mult de jumătate din populaţie are încredere în radio.

Încrederea este unul dintre atributele de bază ale radioului - a declarat astăzi şi preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Răzvan Dincă.

Invitat la RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI, Răzvan Dincă s-a referit la efectele pe care le are radioul asupra celor cu care intră în contact.

Răzvan Dincă: În momentul în care te gândeşti la radio, o să constaţi că pasiunea pentru radio este una puternică. N-o realizezi, poate; ea devine molipsitoare, se transmite repede şi nu trece uşor. Radioul creează dependenţă; odată devenit ascultător, lucrător, manageri, devii captiv acestui tip de mijloc media. Te trezeşti cu el, adormi cu el, conduci cu el. Sigur, pentru mulţi Radioul este un partener; radioul alină singurătatea, umple momente goale ale vieţii... Cred că e foarte greu în aceste vremuri să capeţi încredere, şi radioul este unul dintre mijloacele... Odată ce ajungi să capeţi încredere în acel mijloc media, mai greu se zdruncină.

Întrebat despre sloganul "Radioul şi încrederea", Răzvan Dincă a amintit că radioul înseamnă cultură, iar cultura generează încredere.

Pe lângă faptul că relatează despre evenimentele culturale, radioul este şi furnizor de cultură,  a mai spus preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Radioul a fost decenii la rând, în lumea civilizată, cel mai important mijloc de comunicare în masă - spune într-un mesaj preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop.

Deşi în prezent informaţiile care ajung la public sunt fie trunchiate, fie presărate cu ştiri false, Radioul public şi-a făcut datoria din plin în România şi a fost o emblemă a ţării - menţionează academicianul.

El evocă în context bogăţia reprezentată de Fonoteca de aur a Radioului sau valenţele culturale ale Radio România RADIO ROMÂNIA. Ioan Aurel Pop îşi exprimă speranţa că radioul va avea un viitor atât în lume cât şi în România.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Februarie 2022


Articole pe aceeasi tema

TagsToate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza