Mesaje de condoleanţe transmise Casei Regale

Preşedintele, premierul, preşedinţi de partide şi alţi lideri ai clasei politice sau ai vieţii publice au transmis mesaje de condoleanţe Casei Regale.

Adăugat: 2 August 2016
Ultima actualizare:2 August 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

"Regina Ana a fost unul dintre cele mai importante simboluri de înţelepciune, demnitate şi reper de conduită", afirmă preşedintele Klaus Iohannis în mesajul de condoleanţe.

Şi premierul Dacian Cioloş a transmis un mesaj în care arată că Regina Ana "rămâne un simbol al nobleţii, discreţiei şi demnităţii".

"Decesul Reginei Ana este o pierdere grea pentru Regele Mihai şi pentru poporul român", declară, la rândul său, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Mesaje de condoleanţe au transmis şi Patriarhul Daniel, dar şi lideri ai clasei politice sau ai vieţii publice.

Ministerul Apărării Naţionale precizează că pentru desfăşurarea corespunzătoare a ceremoniilor funerare, va asigura, în acord cu dorinţele transmise de Casa Regală, potrivit reglementărilor în vigoare, efective de militari din unităţi specializate, în garnizoanele din Bucureşti, Sinaia şi Curtea de Argeş.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat că Executivul ia în considerare să adopte o hotărâre de guvern pentru declararea zilei de 13 august zi de doliu naţional.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
2 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza