Meleșcanu: Nu există nicio legatură juridică între accesul la fonduri europene şi statul de drept

Ministrul român de externe şi omologii săi bulgar şi grec apreciază că fondurile de coeziune au la bază principiul solidarităţii europene

Adăugat: 12 Martie 2018
Ultima actualizare:12 Martie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Teodor Meleșcanu alături de viceprim-ministrul și ministrul afacerilor externe al Republicii Bulgaria, Ekaterina Zaharieva
trimite pe mail

"Nu există nicio legatură juridică între accesul la fonduri europene şi statul de drept", a afirmat ministrul de externe Teodor Meleşcanu, la reuniunea trilateralei România - Bulgaria - Grecia, de la Bucureşti.

Ministrul român şi omologii săi din cele două ţări au insistat că fondurile de coeziune au la bază principiul solidarităţii europene, dar au recunoscut că există discuţii privind condiţionarea fondurilor europene de situaţia statului de drept.

"Trebuie să fie criterii obiective, care să fie aplicabile tuturor statelor. Este prima observaţie pe care o fac. Şi o a doua este că, dacă se ajunge la asemenea criterii, ele trebuie să fie folosite pentru a se acorda unor state subvenţii mai mari şi nu a se tăia nimănui din subvenţiile respective. Deci, ideea este să îi premiezi pe premianţi", a spus Teodor Meleşcanu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
12 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza