Medicii de familie se opun introducerii unor sancţiuni pentru nevaccinarea copiilor

Medicii de familie se opun introducerii unor sancţiuni pentru colegii lor care nu vaccinează copiii, aşa cum s-a vehiculat în presă.

Adăugat: 10 Aprilie 2017
Ultima actualizare:10 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Într-un comunicat remis la redacţie se apreciază că măsura nu reprezintă o soluţie pentru rezolvarea problemei, în condiţiile în care în ultimii ani s-au înregistrat mai multe blocaje în aprovizionarea cu serurile necesare imunizării.

În document se menţionează şi că întreaga responsabilitate pentru acoperirea necesarului de doze revine Ministerului Sănătăţii.

În plus, medicii de familie cer simplificiarea procedurilor birocratice privind raportarea şi decontarea serviciilor de vaccinare.

Precizările vin în contextul în care Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, spunea la sfârşitul săptămânii trecute că va lansa în dezbatere publică Legea Vaccinării, iar în forma propusă nu sunt prevăzute sancţiuni.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog a mai spus că a studiat şi modele de vaccinare din celelalte ţări europene, care prevăd sancţionarea medicilor de familie, fără a-şi arăta, însă, intenţia de a adopta vreunul dintre ele, după cum ne-a informează reporterul RRA, Marilena Frâncu.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza