MCV pentru România şi Bulgaria, menţinut "atâta timp cât va fi necesar"

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, declara ieri, la Ruse, că MCV este un mecanism binevenit, sprijinit de o mare parte a populaţiei din Bulgaria şi România.

Adăugat: 5 Iunie 2015
Ultima actualizare:5 Iunie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Frans Timmermans, Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene
trimite pe mail

Comisia Europeană va menţine mecanismul prin care este monotorizată activitatea sistemelor de justiţie din România şi Bulgaria, atât timp cât va fi necesar, după cum a anunţat prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Prezent ieri  la un forum privind funcţionarea instituţiilor europene, în oraşul bulgar Ruse, şi la care au fost prezente oficialităţi din ambele ţări, el a mai spus că viitoarele rapoarte privind acest Mecanism de Cooperare şi Verificare nu vor fi cosmetizate. 

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, declara ieri, la Ruse, că MCV este un mecanism binevenit, sprijinit de o mare parte a populaţiei din Bulgaria şi România. 

"Ştiu că preşedintele Junker a spus că ar dori ca MCV să fie finalizat până la finalul mandatului său. Aceasta e poziţia Comisiei, dar, ştiţi, este ca şi în cazul medicamentelor, nu opreşti medicamentaţia pentru că ai stabilit un termen, nu mai iei medicamentul decât dacă eşti sănătos. Un  medicament se ia atâta timp cât este necesar. Cred că MCV are o contribuţie bună. Cred că este bine primit în România şi Bulgaria", a susţinut Frans Timmermans. 

Şi ministul Justiţiei din România, Robert Cazanciuc, a participat la dialogul transfrontalier de la Ruse, acesta declarând că România a beneficiat permanent de sprijinul Comisiei Europene pentru procesul de consolidare a justiţiei.

El a adăugat că nu există legătură între MCV şi aderarea la Spaţiul Schengen. 

"Avem nevoie de mai mult dialog în capitalele europene, pentru a convinge partenerii europeni că prezenţa României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen înseamnă un avantaj pentru toată lumea, nu doar pentru România şi pentru Bulgaria", a susţinut Robert Cazanciuc.

Astăzi, Frans Timmermans se va întâlni cu oficialităţi de la Bucureşti, cu care va discuta despre MCV, lupta împotriva corupţiei şi consolidarea independenţei justiţiei în România.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
5 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza