Măsurile din noul Cod Fiscal ar putea fi puse în practică mai devreme

Măsurile din noul Cod Fiscal a căror aplicare a fost amânată pentru 2017 ar putea fi puse în practică mai devreme, a anunţat, în faţa plenului Camerei Deputaţilor, şeful executivului, Victor Ponta.

Adăugat: 7 Septembrie 2015
Ultima actualizare:8 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Premierul Victor Ponta în Parlament
trimite pe mail

Prezent în Parlament, la ora dedicată premierului, Victor Ponta a prezentat priorităţile legislative ale executivului, printre care pachetul privind achiziţiile publice.

Pachetul de legi privind achiziţiile publice, legea salarizării bugetarilor şi bugetul de stat pentru anul viitor sunt priorităţile Guvernului în această toamnă pentru care premierul Victor Ponta a cerut susţinere deputaţilor.

El a subliniat că este important ca prin măsurile pe care Guvernul le propune, iar Parlamentul le adoptă România să aibă în continuare economie competitivă.

Cei 4 ani consecutivi de creştere economică, majorarea venturilor populaţiei, o bună absorbţie a fondurilor europene şi încasările înregistrate de către ANAF sunt câteva dintre cifrele cu care primul ministru a prezentat situaţia economică actuală.

Premierul Victor Ponta a atras însă atenţia că România s-ar putea confrunta în perioada următoare şi cu situaţii de criză - seceta care îşi face simţite deja efectele şi pentru combaterea căruia guvernul pregăteşte măsuri de sprijin pentru cei afectaţi şi gestionarea situaţiei refugiaţilor.

Această ultimă temă va fi pe masa CSAT, iar premierul spune că România îşi va asuma obligaţiile ce îi revin ca stat membru al UE.

"România a vrut să fie parte a Europei şi ne dorim ca în continuare să ne comportăm în acest fel. În al doilea rând, vreau ca România să-şi asume toate obligaţiile, dar să beneficieze de toate drepturile şi cu siguranţă în octombrie la Consiliul JAI vom întreba încă o dată prieteneşte cu tot respectul de ce România şi Bulgaria nu sunt măcar cu frontierele aeriene în zona Schengen, un lucru care trebuia făcut de mult şi care poate acum este momentul cel mai propice pentru a fi decis la nivel politic", a spus Victor Ponta.

Prin vocea deputatului PNL, Alexandru Nazare opoziţia a criticat faptul că înainte de elaborarea unor proiecte importante guvernul nu se consultă şi cu partidele parlamentare.

"Dacă tot vrem să facem o lege temeinic orientată spre viitor trebuie să facem un cod al achiziţiilor care să includă toate cele patru legi, nu doar două şi să veniţi cu ele în consultare către noi şi către societatea civilă cu timp înainte, domnule prim ministru, nu cu o săptămână înainte", a spus Alexandru Nazare.

Prezenţa primului ministru la Camera Deputaţilor a fost solicitată de grupul parlamentar al PSD care a cerut lămuriri cu privire la situaţia economică şi implicaţiile aplicării noului Cod Fiscal.Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
7 Septembrie 2015
Ultima actualizare:
8 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza