Măsuri speciale luate de autoritățile sanitare din Vaslui

Spitalele au decis ca în această perioadă să temporizeze externările, mai ales în ceea ce priveşte persoanele care provin din mediul rural, dar şi bătrânii singuri, sau persoanele fără adăpost.

Adăugat: 2 Ianuarie 2015
Ultima actualizare:2 Ianuarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În judeţul Vaslui, autorităţile sanitare au luat, în această perioadă de frig extrem, măsuri speciale în sprijinul vârstnicilor bolnavi cronici.

Spitalele au decis ca în această perioadă să temporizeze externările, mai ales în ceea ce priveşte persoanele care provin din mediul rural, dar şi bătrânii singuri ori persoanele fără adăpost.

"În contextul vremii de afară apreciem că la nivel intern s-au luat câteva măsuri pe care, de alt fel, le luăm în fiecare an, în sensul că pe perioda codurilor meteo anunţate, atenţionărilor, externările sunt temporizate, controlate, astfel încât în special în mediul rural să se facă doar după ce se elimină gradul de risc de afară şi condiţia obligatorie este de a exista aparţinători, în special pentru persoanele vârstnice", a spus Gabriela Daniş, de la Spitaul "Elena Beldiman" din Bârlad.

Aceeaşi decizie au luat-o şi medicii din cadrul Spitalului Huşi, mai ales în secţia de pediatrie, unde pentru a face faţă numărului mare de pacienţi şi aparţinători, cadrele medicale au improvizat pătuţuri în saloane.

Reprezentanţii spitalelor au spus că îndată ce starea drumurilor va fi una bună, iar deplasările în satele judeţului se vor putea face în siguranţă, măsura temporizării externărilor va fi anulată.
 Autor:
Alina Darie
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
2 Ianuarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza