Măsuri speciale de securitate în Belgia

Autorităţile din Belgia au pus ieri sub acuzare trei bărbaţi pentru tentativă de omor prin atac terorist, după o vastă operaţiune a poliţiei, care a avut loc vineri noaptea, în special în regiunea Bruxelles-ului.

Adăugat: 19 Iunie 2016
Ultima actualizare:19 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Alte nouă persoane reţinute au fost eliberate în urma interogatoriilor.

Potrivit parchetului, atentatul ar fi trebuit să aibă loc în timpul meciului de fotbal Belgia - Irlanda. Presa informează că cei trei arestaţi au naţionalitate belgiană şi fac parte din anturajul teroriştilor care s-au aruncat în aer în atacurile din martie de la aeroport şi metrou.

Premierul belgian a anunţat măsuri sporite de securitate, dar a asigurat populaţia că situaţia este sub control.

Premierul belgian Charles Michel a apărut în faţa presei, după ce a avut loc un Consiliu Naţional de Securitate. Charles Michel a spus "vrem să transmitem populaţiei un apel la calm" şi a anunţat că măsuri speciale de securitate au fost luate în plus faţă de cele existente, precizează corespondenta RRA la Bruxelles.

Este vorba de suplimentarea securităţii pentru anumiţi miniştri din guvernul său sau pentru alte personalităţi politice, dar şi în locurile publice şi spaţiile comerciale.

Surse ale Parchetului Federal, citate de presa belgiană, susţin că cei arestaţi plănuiau un atentat iminent care ar fi urmat să aibă loc în Bruxelles.

Unul dintre cei arestaţi, pe care poliţia îl urmărea îndeaproape, a fost văzut circulând cu o maşină aproape de Piaţa Rogier din Bruxelles, unde este instalat un ecran gigant pe care pot fi vizionate partidele selecţionatei belgiene.

Parchetul Federal belgian a precizat într-un comunicat că elementele colectate în cadrul investigaţiei au necesitat intervenţia imediată.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza