Măsuri NATO pentru întărirea cooperării cu Uniunea Europeană

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a anunţat un set de măsuri pentru întărirea cooperării cu Uniunea Europeană, cu o zi înainte de reuniunea miniştrilor de externe ai Alianţei Nord-Atlantice.

Adăugat: 5 Decembrie 2016
Ultima actualizare:5 Decembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO
trimite pe mail

Secretarul general a anunţat că săptămâna aceasta  va fi adoptat un pachet de peste 40 de măsuri prin care va fi pusă în practică Declaraţia comună NATO-UE semnată în iulie la summit-ul de la Varşovia, informeay[ trimisul RRA.

În esenţă, măsurile vor întări şi aprofunda cooperarea dintre cele două organizaţii în şapte domenii, ca de exemplu în contracararea ameninţărilor hibride şi cibernetice, cooperarea în operaţiuni maritime şi cooperarea pentru dezvoltarea de capabilităţi.

Jens Stoltenberg a insistat că de cooperarea cu UE depinde şi felul în care NATO poate proiecta stabilitate dincolo de graniţele celor două organizaţii.

De altfel, miniştrii de externe NATO vor analiza progresele făcute în dezvoltarea capacităţilor vecinilor alianţei din est şi sud, inclusiv sprijnul acordat de NATO coaliţiei anti ISIS, organizaţia teroristă, programul de antrenare a ofiţerilor irakieni şi noua operaţiune a NATO din Mediterana.

În ce priveşte Rusia, secretarul general al Alianţei a spus că în prezent sunt discuţii cu partea rusă pentru organizarea unui nou Consiliu NATO-Rusia, dar încă nu au fost ferm stabilite temele şi nici data ori dacă va avea loc până la sfârşitul anului.

Nu e clară nici data summit-ului NATO de anul viitor, de la Bruxelles, posibil în primăvară, la care urmează să participe pentru prima dată noul preşedinte american Donald Trump, mai informează trimisul RRA


 Autor:
Carmen Gavrilă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
5 Decembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza