Măsuri adoptate în şedinţa de guvern

La Palatul Victoria este programată şedinţa săptămânală de guvern.

Adăugat: 16 Mai 2018
Ultima actualizare:16 Mai 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Miniştrii vor aduce astăzi o serie de modificări şi completări normelor metodologice de aplicare a Legii 227 din 2015 privind Codul Fiscal dar şi regulamentului pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice.

Tot astăzi, vor putea fi aprobate bugetele de venituri şi cheltuieli pentru Societatea Naţională PLAFAR, pentru Ministerul Sănătăţii în vederea înlăturării efectelor incendiului produs în 11 aprilie 2018 la Institutul de Boli Cardiovasculare, "Profesor Doctor George I.M. Georgescu Iaşi, dar şi pentru activităţile de privatizare derulate de Ministerul Transporturilor.

Pe de altă parte, sindicatele din Sănătate aşteaptă să se concretizeze promisiunea făcută săptămâna trecută de executiv, potrivit căreia, vor primi sume compensatorii toţi angajaţii din sistem cărora le-au scăzut veniturile faţă de luna februarie.

Aşadar, la şedinţa de astăzi, membrii cabinetului ar putea discuta două acte normative care să rezolve problemele salariale din domeniul sanitar.

Documentele s-ar putea regăsi pe lista suplimentară a şedinţei.

De altfel, ministrul sănătăţii Sorina Pintea spunea că proiectul de ordonanţă de urgenţă ce va fi adus astăzi în atenţia executivului va crea cadru legal necesar pentru ca nici un angajat din sistemul sanitar să nu obţină venituri sub nivelul celor din luna februarie.

Totodată, Ministerul Sănătăţii a pregătit şi textul unei hotărâri de guvern care ar aduce mai multe modificări regulamentului de sporuri.

Se ştie că în urma negocierilor cu sindicatele, de săptămâna trecută, s-a stabilit ca plafonul de 30% pentru sporuri să fie depăşit pentru spitalele monospecialitate şi pentru serviciile de ambulanţă.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Mai 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza