"Mass-media nu este o vulnerabilitate la adresa statului"

Purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Valeriu Turcan, a declarat că Strategia Naţională de Apărare nu menţionează la niciun punct că presa este o ameninţare pentru securitatea naţională. Foto: Agerpres

Adăugat: 2 Decembrie 2010
Ultima actualizare:2 Decembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Valeriu Turcan a susţinut, joi, în Comisia de Petiţii a Parlamentului European, că Strategia de Apărare Naţională nu aduce atingere libertăţii profesiei de jurnalist şi că inclusiv organizaţii profesionale ale jurnaliştilor din România şi-au exprimat îngrijorarea faţă de cazurile de şantaj şi campanii de presă la comandă, mai ales politică.
    

 

"Strategia Naţională de Apărare nu menţionează la niciun punct faptul că mass-media ar reprezenta o vulnerabilitate, cu atât mai puţin că ar reprezenta o vulnerabilitate la adresa statului. Orice afirmaţie în acest sens denaturează profund sensul acestui document şi reprezintă o încercare de inducere în eroare a membrilor Parlamentului European,"a declarat oficialul citat de agenţiile de presă.
 

 

Potrivit acestuia, strategia de apărare face referire strict la campaniile de presă, şi nu la mass-media în ansamblul său.
 

 

Reprezentantul Presedinţiei a afirmat, în intervenţia sa, că în strategia de siguranţă naţională se recunoaşte o problemă, dar că nu se impun condiţii sau restricţii.
 

 

Membrii Comisiei de Petiţii a Parlamentului European au dezbătut joi petiţiile Confederaţiei Sindicatelor Democratice din România şi Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind, împotriva includerii în Strategia Naţională de Apărare a presei ca vulnerabilitate a statului român.
    

 

În urma votului din Comisia de Petiţii, eurodeputaţii Partidului Popular European, grup la care este afiliat PDL, au decis cu 16 voturi în favoare ca petiţiile să fie declarate închise.
 

 

Reprezentanţii celorlalte grupuri politice au părăsit sala la momentul votului în semn de protest faţă de nerespectarea propunerii de a menţine deschisă petiţia până când Comisia Europeană va formula un punct de vedere oficial cu privire la încălcarea dreptului comunitar.Autor:
Cristina Ghioca
Editor:
Cristina Ghioca
Adăugat:
2 Decembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza