Marş unionist la Chişinău

Unirea Republicii Moldova cu România a fost cerută de zecile de mii de persoane care au luat parte la cel mai amplu marş unionist de la Chişinău.

Adăugat: 27 Martie 2016
Ultima actualizare:27 Martie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Zeci de mii de oameni au participat, la Chişinău, la un marş unionist cu ocazia împlinirii a 98 de ani de la unirea Basarabiei cu România, la 27 martie 1918.

Susţinătorii unirii au lansat şi un for - "Sfatul Ţării 2", care îşi propune reunificarea Republicii Moldova cu România până în 2018, când se împlinesc 100 de de ani de la Marea Unire.

Unirea Republicii Moldova cu România a fost cerută astăzi de zecile de mii de persoane care au luat parte la cel mai amplu marş unionist de la Chişinău.

Manifestanţii din toate raioanele Republicii Moldova au format în scuarul Teatrului de Operă şi Balet un tricolor uriaş din câteva mii de baloane, pe care le-au purtat în marş până în scuarul Gării Feroviare, unde este amplasat Monumentul deportaţilor.

Manifestanţii au scandat: "Unire!", "Jos hotarul de la Prut!", "Basarabia e România!".

Peste 1.700 de delegaţi din toate localităţile Republicii Moldova, reprezentanţi ai diasporei unioniste şi invitaţi din România au adoptat astăzi, cu vot unanim, în cadrul congresului de constituire a "Sfatului Ţării 2", foia de parcurs a reunificări până în 2018 şi paşii ulteriori acestui act.

Printre obiectivele pe care şi le propune "Sfatul Ţării 2" sunt demararea proiectului investiţional pentru Republica Moldova, aprobarea de către Parlamentele de la Bucureşti şi Chişinău a principiile reunificării, înfrăţirea tuturor localităţilor din Republica Moldova cu localităţile din România, crearea unui spaţiu audiovizual unic România-Republica Moldova, unificrea programelor educaţionale din România şi Republica Moldova.

Unirea Basarbiei cu România a fost marcată, toată săptămâna, la Bucureşti, dar şi în alte mari oraşe din ţară, prin "Festivalul Zilele Basarabiei", organizat de Asociaţia Studenţilor şi Elevilor Basarabeni.
 Autor:
Ala Boţan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza