Mariana Câmpeanu: Încercăm eliminarea restricţiei in privinţa angajărilor

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, candidat USL pentru Senat, a anunţat că Guvernul ar urma să elimine restricţiile de angajare a bugetarilor, renunţându-se la raportul de o angajare la şapte plecări.

Adăugat: 28 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:28 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
Foto: Agerpres
trimite pe mail

Mariana Câmpeanu a declarat, într-o conferinţă de presă, că prin această decizie se încearcă îmbunătăţirea parametrilor din sistem.

Aceasta susţine că Guvernul trebuie să recurcă la o astfel de măsură  măsură din cauza lipsei de personal din sistemul sanitar şi din cel al asistenței sociale :

"Este intenţia noastră ca în viitorul buget, în funcţie de păstrarea ponderii cheltuielilor cu salarii în PIB aşa cum a fost convenită cu FMI, să încercăm eliminarea restricţiei în ceea ce priveşte angajările în sistemul bugetar şi să eliminăm raportul de 1 la 7 şi să mergem pe un raport de 1 la 1, adică, dacă o persoană pleacă din sistem, să putem face o angajare. Nu schimbăm parametrii generali de funcţionare, nu schimbăm echilibrele macro economice pe care le avem, ci încercăm să le îmbunătăţim. Trebuie să construim bugetul pe anul viitor, să fie aprobat în parlament şi în funcţie de realizarea a ceea ce ne propunem în acel buget, să fie luate o serie întreagă de măsuri, printre care şi aceasta. În funcţie de când se va vota bugetul, în ianuarie sau februarie, de când va începe să se aplice, vom putea elabora şi aceste măsuri", a anunţat Mariana Câmpeanu.

Ministrul Muncii a dat spre exemplu sistemul sanitar despre care a afirmat că este deficitar în personal medical.

Ea a menţionat că o parte a angajărilor "au fost luate fără discernământ, mai ales în sistemul sanitar".

"Încă din acest an am făcut paşi şi am aprobat posibilitatea angajării a peste 2.000 de persoane în sistemul sanitar, 500 în învăţământ, 1.000 de persoane în sistemul MAI, pentru că erau comune fără nici un poliţist. În asistenţă socială avem 10.000 de locuri muncă libere, avem cea mai proastă salarizare din sistemul bugetar, iar acolo e o responsabilitate uriaşă a persoanelor care au grijă de copii, de copiii cu dizabilităţi, de bătrâni",  a mai afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Mariana Câmpeanu.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Claudiu Pădurean
Adăugat:
28 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza