Marian Vanghelie, urmărit penal într-un nou dosar

Vanghelie, aflat sub control judiciar, este urmărit penal într-un nou dosar de corupţie, pentru abuz în serviciu.

Adăugat: 5 Mai 2016
Ultima actualizare:5 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Marian Vanghelie
trimite pe mail

UPDATE Procurorii DNA au lansat azi noi acuzaţii de corupţie la adresa primarului suspendat al Sectorului 5 bucureştean, Marian Vanghelie, cercetat deja într-un amplu dosar de luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani.

El a fost chemat azi la Direcţiei Naţională Anticorupţie, unde i s-au adus la cunoştinţă calitatea de suspect şi acuzaţiile, pe care Marian Vanghelie le-a prezentat, pe scurt, la ieşirea din sediul DNA.

"Două contracte din anul 2008, pe o licitaţie de salubrizare pe trei luni de zile. Salubrizare, ştiţi că eu nu am făcut salubrizare. Am făcut trei luni de zile, a fost atunci cu NATO, cu toate nebuniile, toate adresele şi a rămas acum să ne cheme ca să luăm dosarul să îl studiem, să facem un punct de vedere şi cam asta este. Abuz în serviciu", a spus Vanghelie.

Procurorii anticorupţie susţin însă că Marian Vanghelie s-a prevalat de o presupusă situaţie de urgenţă pentru a externaliza serviciile de salubrizare, deşi Primăria avea o secţie specializată, şi a încheiat ilegal două contracte, în valoare totală de aproape 6,5 milioane de lei, aducând astfel Primăriei Sectorului 5 un prejudiciu de peste două milioane de lei, bani consideraţi de DNA folos necuvenit pentru cele două societăţi comerciale beneficiare ale contractelor, se arată într-un comunicat.

În prezent Marian Vanghelie este cercetat sub control judiciar pentru mai multe acuzaţii privind 25 de fapte penale - luare de mită, abuz în serviciu şi spălare de bani, cu un prejudiciu estimat la aproape 300 de milioane de lei.

El şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 5, la alegerile de peste o lună.

Vezi comunicatul DNA.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
5 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza