Marele om politic Gheorghe I.Brătianu, comemorat la Sighetu Marmaţiei

Marele om politic liberal Gheorghe I. Brătianu a fost comemorat de un mare număr de istorici, cercetători, profesori universitari, de membri şi simpatizanţi ai Partidului Naţional Liberal.

Adăugat: 22 Aprilie 2018
Ultima actualizare:22 Aprilie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Politicianul şi istoricul Gheorghe I. Brătianu a fost comemorat ieri, în Maramureş, la Memorialul Victimelor Comunismului - închisoarea din Sighetu Marmaţiei, transformată în muzeu - unde acesta a murit în urmă cu 65 de ani.

Au fost organizate dezbateri, iar în Cimitirul Martirilor din localitate, au fost depuse coroane şi jerbe de flori la Troiţa ridicată în memoria Brătienilor.

Marele om politic liberal Gheorghe I. Brătianu este comemorat de un mare număr de istorici, cercetători, profesori universitari, de membri şi simpatizanţi ai Partidului Naţional Liberal.

Marius Oprea, istoric şi scriitor: Este un prilej să ne aducem aminte de marii oameni, atât din Partidul Naţional Liberal, cât şi din partidele istorice, care au avut o contribuţie esenţială la făurirea României Mari, în special la construcţia unei Românii moderne.

Liviu Brătescu, cercetător-doctor la Institutul de Istorie A. D. Xenopol: Cred că avem uneori tentaţia să uităm faptul că această elită care a construit România modernă, Marea Unire de la 1918, a dispărut din cauza ororilor regimului comunist. O zi ca aceasta, în care comemorăm 65 de ani de la moartea lui Gheorghe Brătianu, e un moment de a înţelege altfel un pic istoria. La Sighet ar trebui să fie un loc de pelerinaj obligatoriu pentru toţi românii şi cred că o astfel de manifestare e un omagiu, pe care Gheorghe Brătianu îl merită cu prisosinţă.Autor:
Adrian Marchiş
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
22 Aprilie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza