Marea Britanie serbează jubileul de diamant al Reginei

Până marţi, membrii familiei regale, Regina însăşi, vor lua parte la evenimentele de la Londra, petreceri şi concerte în aer liber. Data de 2 iunie este ziua în care a fost încoronată Elisabeta a II-a.

Adăugat: 2 Iunie 2012
Ultima actualizare:2 Iunie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Marea Britanie este în sărbătoare pentru a marca jubileul de diamant al Reginei, adică 60 de ani de la urcarea pe tron a Elisabetei a II-a.

Sărbătoarea jubileului de diamant va debuta într-unul dintre locurile preferate ale Reginei Elisabeta a II-a, şi anume la hipodrom, pe circuitul de la Epson urmând să fie organizat tradiţionalul derby britanic ajuns la cea de-a 233-a ediţie.

Cea mai importantă zi a jubileului va avea loc duminică, atunci când o flotilă alcătuită din 1.000 de ambarcaţiuni va naviga pe Tamisa, acesta fiind considerat cel mai mare eveniment nautic din Londra din ultimii 350 de ani.

Drumul va fi deschis de o barjă care va purta opt clopote ce vor anunţa sosirea flotilei.

Ea va fi urmată de Gloriana, ambarcaţiunea pe care se va afla familia regală, şalupa aparţinând yahtului Royal Britannia care a servit-o pe regină din 1953, până în 1997, când a fost scos din funcţiune.

Muzica va fi principalul ingredient al zilei de luni, când la Palatul Buckingham va avea loc un concert special la care vor participa nume mari ale muzicii britanice, precum Elton John sau Tom Jones.
Ceremoniile se vor încheia marţi cu o paradă militară prin centrul Londrei, în timpul căreia Regina şi Ducele de Edinburgh vor saluta mulţimile adunate pe străzi.Autor:
Dan Vasiliu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
2 Iunie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza