Marea Britanie dezminte că vrea să introducă vize pentru români

Guvernul Marii Britanii nu are în vedere introducerea vizelor pentru cetaţenii români, iar restricţiile pe piaţa muncii vor fi ridicate la sfârşitul anului viitor.

Adăugat: 12 Octombrie 2012
Ultima actualizare:12 Octombrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ambasadorul britanic în România, Martin Harris, a fost solicitat să comenteze afirmaţia ministrului de interne, Theresa May, referitoare la libera circulaţie a românilor şi bulgarilor în Marea Britanie şi la introducerea vizelor.  

Martin Harris a declarat că "Guvernul Marii Britanii este pro-circulaţie liberă de muncă".

"Poziţia Guvernului Marii Britanii este că suntem pro-circulaţie liberă de muncă, suntem contra abuzurilor de acest drept. Avem aproape 2.000 de persoane, care sunt victimele traficului de persoane. Nu cred că Theresa May s-a referit la România şi Bulgaria. Face o referire la analiza impactului legislaţiei Uniunii Europene asupra Regatului Unit", a declarat Martin Harris.

Totodată, ambasadorul britanic speră ca întârzierile privind obţinerea de documente legate de emigraţie şi înregistrare pentru cetăţenii străini să fie rezolvate până la sfârşitul acestui an.
    
"Este o situaţie care afectează nu numai oamenii din România şi Bulgaria. Din păcate, avem o cerere mai mare decât ne-am aşteptat pentru documente legate de emigraţie, înregistrare şi sperăm că putem rezolva aceste probleme până la sfârşitul anului 2012", a declarat Martin Harris.
    
El a arătat că Marea Britanie colaborează cu autorităţile române în problema întârzierilor legate de documente pentru studenţii şi cetăţenii români.

Martin Harris a reamintit că poziţia Guvernului Marii Britanii rămâne la fel: românii vor avea restricţii pe piaţa muncii din Anglia, care vor dura până la sfârşitul anului 2013 şi care vor fi ridicate după această dată.Autor:
Radio România
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
12 Octombrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza