Marcel Vela: Sumele din amezi vor fi folosite în sănătate

Ministrul de interne, Marcel Vela, a precizat că banii încasați din amenzi ar urma să fie folosiţi în sistemul de sănătate şi pentru ajutorarea persoanelor vulnerabile.

Adăugat: 3 Mai 2020
Ultima actualizare:4 Mai 2020

Politica Romaneasca
Foto: Marcel Vela, ministrul de Interne. Sursa: Facebook
trimite pe mail

Poliţia a dat amenzi de aproape 9,5 milioane de lei celor care au încălcat restricţiile de 1 Mai.

Sunt aproape 5.500 de persoane care au primit sancţiuni.

În Bucureşti, poliţia a întocmit şi 18 dosare penale unor locuitori care au falsificat adeverinţele de angajator pentru a putea circula fără restricţii.

În total, valoarea amenzilor aplicate în perioada stării de urgenţă se ridică la peste 600 de milioane de lei.

Ministrul de interne, Marcel Vela, a precizat aseară, la DIGI 24, că banii ar urma să fie folosiţi în sistemul de sănătate şi pentru ajutorarea persoanelor vulnerabile.

Marcel Vela: Domnul prim-ministru Ludovic Orban a fost săptămâna trecută la Ministerul Afacerilor Interne şi chiar am discutat despre o situaţie pentru a folosi aceşti bani doar către zona medicală, către spitalele din România şi, evident, către situaţii în care există persoane vulnerabile. Aşadar, aceste amenzi nu vor fi folosite în alte scopuri. Ele în mod normal se duceau şi către administraţiile locale. Clar, toată această cuantificare, la sfârşitul lunii mai, va fi analizată şi destinaţia acestor sume, ca să ştie toţi cei care au plătit amenzile, că banii lor se vor duce în sistemul medical.

Ministrul Marcel Vela a mai spus că în cazul înlocuirii stării de urgenţă cu starea de alertă după 15 mai, amenzile se vor aplica în continuare pentru restricţiile care vor rămâne în vigoare.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Mai 2020
Ultima actualizare:
4 Mai 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza