Marcel Ciolacu, nemulțumit de programul de guvernare prezentat de premierul desemnat

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, este nemulţumit de programul de guvernare, care, în opinia sa, ar face viaţa românilor şi mai grea.

Adăugat: 31 Octombrie 2021
Ultima actualizare:31 Octombrie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa: Facebook
trimite pe mail

Premierul desemnat Nicolae Ciucă pare că se îndepărtează şi mai mult de susţinerea PSD la votul de învestitură.

Liderul social-democrat Marcel Ciolacu este nemulţumit de programul de guvernare, care, în opinia sa, ar face viaţa românilor şi mai grea.

El a anunţat că va recomanda mâine conducerii PSD să ţină cont de această evaluare la votul de miercuri din parlament asupra guvernului minoritar PNL-UDMR.

Ciolacu a făcut aceste precizări astăzi, într-o postare online.

Liderul PSD Marcel Ciolacu arată că în documentul depus ieri la parlament de PNL şi UDMR nu există niciuna dintre cele zece măsuri urgente pe care PSD le-a solicitat premierului desemnat Nicolae Ciucă.

Social-democraţii ar fi dorit, printre altele, creşterea alocaţiilor pentru copii cu aproximativ 40% sau creşterea salariului minim, treptat, până la 3.000 de lei pentru cei cu studii superioare şi până la 2.740 de lei pentru cei fără studii superioare până la începutul anului viitor. În schimb, spune Marcel Ciolacu, nu s-ar mări deloc salariul minim, nici alocaţiile copiilor, nu se mai majorează pensiile, dar s-ar introduce noi taxe pentru românii din diaspora.

El anunţă că mâine va propune colegilor din conducerea PSD să decidă asupra votului la învestitură, gândindu-se la faptul că viaţa românilor ar deveni şi mai grea.

Ce prevede programulde guvernare

Pogramul de guvernare pe care liderii PNL şi UDMR l-au depus ieri în legislativ îl are la bază pe cel asumat iniţial, cu unele modificări impuse de situaţia actuală.

Documentul prevede, printre altele, că până la finalizarea reformei în sistemul public de pensii acestea vor fi indexate plecând de la acoperirea cu 100% a ratei inflaţiei şi minimum 50% din rata de creştere a câştigului salarial mediu brut.

Totodată, documentul mai prevede implementarea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil din sistemul energetic, dar şi continuarea implementării etapelor de creştere a alocaţiilor pentru copii începând cu data de 1 ianuarie 2022.

Întâlnire informală a la Palatul Victoria

Între timp, premierul desemnat Nicolae Ciucă i-a convocat la Palatul Victoria pe candidaţii pentru posturile de ministru în cabinetul său, au declarat pentru Radio România Actualităţi surse din PNL.

Este o întâlnire informală, la care se discută programul de guvernare înaintea audierilor programate marţi în legislativ.

Lista cu propuneri de miniştri are opt nume noi, printre care Alina Gorghiu la justiţie, Cătălin Predoiu la apărare, Nelu Tătaru la sănătate şi Heghedus Csilla, din partea UDMR, la investiţii şi fonduri europene.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
31 Octombrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza