Manifestaţii contra deciziei senatorilor în cazul Gabriel Oprea

Câteva mii de oameni au manifestat joi seară în Capitală împotriva respingerii de către Senat a cererii de urmărire penală a lui Gabriel Oprea.

Adăugat: 23 Septembrie 2016
Ultima actualizare:23 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Mugur Mihăiţă
trimite pe mail

Protestatarii au ocupat bulevardul 13 septembrie din faţa Senatului şi au întrerupt circulaţia maşinilor în ambele sensuri.

Mitingul a fost organizat pe reţelele de socializare împotriva votului dat de Senat care a respins cererea DNA de urmarire penală a lui Gabriel Oprea. Ordinea a fost asigurată de circa 100 de jandarmi, au declarat surse din Ministerul de Interne.

Lozincile de pe pancartele protestatarilor cereau "Egalitatea în faţa legii", "Nimeni nu este mai presus de lege", "Asanarea justiţiei, răspunderea magistraţilor", "Mandataţi să reprezentanţi, nu să abuzaţi", "Parlamentari, voi sunteţi gunoiul României", "Cancerul care distruge ţara", "Şobolanii care fug de justiţie", "Vrem dreptate".

Manifestanţii purtau pancarte cu poza poliţistului Bogdan Gigina şi scandau şi împotriva fostului vicepremier Gabriel Oprea.

Partidul Naţional Liberal a anunţat joi că va solicita reluarea votului în Senat pentru cererea DNA de începere a urmăririi penale împotriva fostului vicepremier Gabriel Oprea.

Gabriel Oprea a anunţat aseară, într-o postare pe pagina sa de Facebook, ca îi va cere preşedintelui Senatului să supună din nou la vot cererea DNA, precizând că le va cere colegilor să voteze pentru încuviinţare.

Senatorii au respins luni, în plen, cu 73 voturi "împotrivă" şi 45 "pentru", cererea DNA de urmărire penală a senatorului independent Gabriel Oprea, fost ministru de Interne şi vicepremier, acuzat de ucidere din culpa în dosarul morţii lui Bogdan Gigina.

Tot pe reţelele de socializare s-au anunţat manifestaţii similare şi în alte oraşe din ţara.

La Timişoara, peste o sută de persoane au participat la protestul organizat în Piaţa Victoriei.

Câteva zeci de persoane s-au adunat joi şi în Galaţi.Autor:
Mugur Mihăiţă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
23 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza