Mănescu: Nu ne mai grăbim cu privatizarea CFR Marfă

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a spus că pentru noua procedură de privatizare a CFR Marfă nu mai vrea să se grăbească. Ea doreşte să facă "lucrurile foarte bine, temeinice, corecte".

Adăugat: 24 Octombrie 2013
Ultima actualizare:24 Octombrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul Ramona Mănescu a declarat, joi, la Galaţi, că procesul de privatizare a CFR Marfă a fost reluat, dar că de data aceasta procedura nu va mai fi grăbită pentru că nu există un termen limită.
    
"Procedura a fost reluată imediat după finalizarea primei proceduri. Premierul a anunţat în şedinţă de Guvern reluarea procedurii, noi în momentul acesta discutăm un calendar. Ieri, am avut o primă întâlnire cu FMI şi cu experţii din minister pentru discutarea acestui calendar. Ne dorim ca această privatizare să fie bine făcută în favoarea statului şi în deplină legalitate. Procedura va dura, nu există o dată limită. Chiar am discutat ieri cu FMI şi au spus că dacă prima procedură a fost un pic grăbită, aceasta va trebui să decurgă foarte bine şi să fie un succes. Deci nu ne mai grăbim. Acesta a fost mesajul pe care FMI ni l-a dat", a spus Mănescu.
    
Ea a precizat că prima procedură de privatizare cu Grupul Feroviar Român nu a fost un eşec atâta timp cât ambele părţi au depus toate eforturile şi au făcut toate diligenţele pentru ca această privatizare să fie un succes.
    
"Nu consider că este un eşec. Vreau să vă spun, cu toată responsabilitatea, că Ministerul Transporturilor chiar a depus toate eforturile şi a făcut toate diligenţele pentru ca această privatizare să fie un succes. Au fost condiţii care nu au putut fi îndeplinite, independent şi de voinţa ministerului şi de voinţa GFR. Deci nu putem vorbi aici de un eşec atâta timp cât ambele părţi au depus chiar toate eforturile şi diligenţele. A fost poate timpul prea scurt, poate nu a fost gândit foarte bine de la început timeing-ul, de aceea de data aceasta nu vrem să ne mai grăbim, vrem să facem lucrurile foarte bine, temeinice, corecte, transparente şi în beneficiul statului, a CFR Marfă", a mai spus ministrul.
    
Ramona Mănescu s-a aflat joi la Galaţi unde a participat la conferinţa "Dunărea - perspective de dezvoltare".
 Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
24 Octombrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza