Mandatul României la Summitul NATO, discutat miercuri în CSAT

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării se reuneşte miercuri de la ora 18:00, la Palatul Cotroceni.

Adăugat: 3 Septembrie 2014
Ultima actualizare:3 Septembrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, se va discuta despre mandatul României la Summitul NATO, care începe joi, în Ţara Galilor.

Summitul va aborda teme privind participarea la misiunea NATO din Afganistan anul viitor şi unele măsuri stabilite la nivelul alianţei în contextul situaţiei regionale actuale.

Vinerea trecută, preşedintele Băsescu declara că NATO solicită participarea României la securizarea aeroportului din Kandahar, Afganistan, arătând că răspunsul la această cerere va fi dat în şedinţa CSAT din 3 septembrie.

"Vă pot informa că pe 3 septembrie, premergător Summitului NATO, vom da un alt răspuns la o nouă solicitare legată de Afganistan. Există solicitarea aliaţilor să participăm la securizarea aeroportului de la Kandahar şi vom menţine circa 400 de militari la Kandahar", declara şeful statului.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a anunţat recent că la summitul NATO va susţine o prezenţă militară consolidată a NATO în Marea Neagră.

Şi premierul Victor Ponta a declarat că România va solicita la Summitul Alianţei Nord Atlantice o prezenţă militară permanentă a NATO pe teritoriul ţării noastre, aşa cum au cerut şi Polonia şi Ţările Baltice.

"Situaţia din Ucraina s-a înrăutăţit, soluţiile şi perspectivele unei soluţionări pe cale diplomatică sunt încă îndepărtate şi România este frontiera şi bastionul NATO şi al UE în zona aceasta de est şi este normal să nu fim singuri în această bătălie pe care o dăm", afirma cu o zi în urmă, premierul Victor Ponta.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
3 Septembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza