Majorările de salarii pentru personalul medical vor ajunge până la 60%

Sindicaliştii din Sănătate susţin că legea salarizării unitare este una bună, iar sumele prevăzute acolo pentru creşterile salariale îi mulţumesc.

Adăugat: 8 Martie 2017
Ultima actualizare:8 Martie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Legea salarizării unitare va fi adoptată până la 1 iulie, iar creşterile salariale se vor face gradual până în 2021, a anunţat ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, după discuţiile purtate ieri cu sindicatele din Sănătate.

Ea precizat că primele majorări vor fi aplicate de la 1 ianuarie anul viitor.  

Sindicaliştii din Sănătate susţin că legea salarizării unitare este una bună, iar sumele prevăzute acolo pentru creşterile salariale îi mulţumesc.

Majorările aplicate anul viitor pentru cea mai mare parte a personalului medical vor ajunge până la 60% - spune liderul de sindicat al Federaţiei Sanitas, Leonard Bărăscu. 

"Avem în plus două norme de hrană, care înseamnă două salarii minime pe economie. În afară de acesta, şi faptul că au rămas 5% la nivelul ordonatorilor de credite este un lucru important şi poate să se majoreze sumele pe care le vor primi colegii noştri", a spus Leonard Bărăscu. 

De cealaltă parte, ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a precizat că este mulţumită de cum au decurs negocierile şi a subliniat că pentru această perioadă de patru ani cele 31 de miliarde de lei, bani care sunt alocaţi pentru creşterile salariale, sunt disponibili în buget.

"A crescut tot timpul salariul minim pe economie şi s-a ajuns în situaţia în care persoane fără studii superioare şi debutante care intră direct cu salariul minim pe economie să aibă acelaşi grad de salarizare cu cei care erau de mai mult timp angajaţi şi care aveau studii superioare", a susţinut  Lia Olguţa Vasilescu.  

Negocieri similare vor avea loc joi, când la minister sunt aşteptaţi să discute pe legea salarizării unitare reprezentanţii personalului din educaţie, iar vineri, cei din cultură.Autor:
Nicoleta Turcu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
8 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza