Majorarea impozitelor pe clădiri a fost amânată

Majorarea impozitelor pe clădiri a fost amânată pentru 1 ianuarie 2025, potrivit deciziei luate de deputaţii din comisia de buget-finanţe, care au eliminat astfel prevederile introduse de Senat.

Adăugat: 16 Noiembrie 2022
Ultima actualizare:16 Noiembrie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Acest for adoptase mărirea impozitelor cu până la 50%. De asemenea, deputaţii au hotărât să menţină supraimpozitarea contractelor part-time, introdusă de la 1 august prin ordonanţă de urgenţă.

Deputaţii au decis să fie menţinută supraimpozitarea contractelor part-time, deşi reprezentanţii USR au făcut front comun cu deputaţii PNL fără succes.

Ambele partide depuseseră amendamente, care solicitau eliminarea acestei măsuri, dar care au fost respinse la vot. Reprezentanţii opoziţiei au criticat ordonanţa în totalitatea ei, arătând, pe de o parte, că măsurile încurajează munca la negru, iar pe de altă parte descurajează investiţiile.

Deputatul USR Claudiu Năsui: Se supraimpozitează munca part-time, după ce chiar unul dintre partidele din această coaliţie se lăuda că au reuşit în legislatura anterioară să elimine această aberaţie, cum chiar dânşii spuneau.

Nu mai zic de impozitele locale care au crescut cu 25% prin această ordonanţă. Singurul lucru responsabil este respingerea acestei ordonanţe.

La rândul lor, reprezentanţii puterii au explicat că impozitele locale nu vor creşte în condiţiile în care cetăţenii sunt deja afectaţi de criza din energie şi de scumpirile provocate de creşterea inflaţiei.

Deputatul PSD, Alfred Simonis: În forma care va fi adoptată vor elimina acele majorări cu 50%, vor proroga intrarea în vigoare a acelei baze de date a notarilor din România, până în 2025 cel puţin, urmând ca până în 2025, să fie identificare eventuale lacune ale acestui forme a ordonanţei sau a legii de adoptare a ordonanţei.

Decizia finală aparţine plenului Camerei Deputaţilor şi va fi luată cel mai probabil săptămâna viitoare.Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Noiembrie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza