MAI propune înăsprirea sancţiunilor pentru traficanţii de migranţi

În plină criză a migranţilor, Ministerul de Interne de la Bucureşti iniţiază un proiect de lege care vizează înăsprirea sancţiunilor pentru traficanţii de migranţi.

Adăugat: 21 Septembrie 2015
Ultima actualizare:21 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: mai.gov.ro Gabriel Oprea, ministrul de interne, vicepremier
trimite pe mail

Astfel, minimul pedepsei pentru această faptă ar putea fi majorat de la trei la cinci ani, iar în cazul în care migrantul este supus la rele tratamente, pedeapsa poate ajunge până la 12 ani.

"Iniţiativa este un demers de descurajare a celor care racolează, călăuzesc şi transportă persoane în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României.

Potrivit proiectului de lege, traficul de migranţi săvârşit în scopul obţinerii unui folos patrimonial sau când se desfăşoară prin mijloace care pun în pericol viaţa, integritatea sau sănătatea migrantului ori când acesta este supus la tratamente inumane, se va sancţiona cu o pedeapsă care poate ajunge până la 12 ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi.

Totodată, prin modificarea propusă la articolul 263 din Codul Penal, minimul pedepsei pentru infracţiunea de trafic de migranţi creşte de la 3 la 5 ani.

În acelaşi timp, proiectul prevede confiscarea specială a bunurilor care au fost folosite în orice mod pentru săvârşirea acestor infracțiuni sau a banilor rezultaţi din traficul de migranţi", se menţionează în comunicatul MAI.

AICI Comunicatul integral al Ministerului Afacerilor Interne.

Mâine, la Consiliul extraordinar  de Justiţie şi Afaceri interne pe tema migraţiei, ministrul român de interne, Gabriel Oprea, va reitera că România poate prelua doar 1.785 de solicitanţi de azil.

Dacă va fi supusă la vot propunerea Comisiei Europene de instituire a unor cote obligatorii, reprezentantul României va vota împotrivă.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
21 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza