MAI: Procesul electoral se desfăşoară fără incidente

Procesul electoral se desfăşoară normal la toate secţiile de votare de ţară, fără incidente, informează Ministerul Afacerilor Interne.

Adăugat: 26 Mai 2019
Ultima actualizare:26 Mai 2019

Politica Romaneasca
Foto: Monica Dajbog, purtatorul de cuvant al MAI, Foto: mai.gov.ro
trimite pe mail

37.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi angajaţi ai altor structuri sunt mobilizaţi pentru protecţia secţiilor de votare şi menţinerea ordinii publice, iar peste 16.000 sunt pregătiţi pentru menţinerea ordinii publice şi pentru a soluţiona sesizările privind incidentele electorale.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a reamintit şi sancţiunile care se aplică dacă se încalcă legislaţia privind procesul electoral.

Astfel, sfătuirea alegătorilor se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1.500 şi 4.500 de lei, precum şi continuarea propagandei electorale se sancţionează cu aceleaşi sume.

Totodată, împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a vota sau de a fi votat se pedepseşte cu închisoarea de la şase luni la trei ani.

Aceeaşi sancţiune plus interzicerea exercitării unor drepturi se aplică şi în cazul în care se oferă bani sau bunuri pentru a determina alegătorii să voteze anumite persoane.Autor:
Daniela Mănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Mai 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza