Mai mulți membri ai CA al SRR, suspectați de abuz în serviciu

Demeter István, Fugaru Mirela-Ioana, Voicu Mihai, Olaru Stejărel-Nicolae şi Moşneag Doina sunt acuzați de abuz în serviciu şi conflict de interese.

Adăugat: 17 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:17 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Demeter István, Fugaru Mirela-Ioana, Voicu Mihai, Olaru Stejărel-Nicolae şi Moşneag Doina, precum şi faţă de alte şase persoane cu funcţii de conducere din cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), respectiv membri ai Consiliului de Administraţie al instituţiei publice, pentru comiterea unor prezumtive acţiuni de abuz în serviciu şi conflict de interese.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului, din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat că, în perioada iulie 20111 - ianuarie 2014, aceştia ar fi participat la luarea unor decizii în cadrul şedinţelor Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii în baza cărora aceştia au obţinut în mod ilegal foloase patrimoniale în cunatum total de aproximativ 400.000 de lei.

Procurorii din cadrul parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au făcut astăzi trei percheziţii la sediul Societăţii Române de Radiodifuziune din Bucureşti, precum şi la sediul şi la punctul de lucru al unei firme cu care instituţia a încheiat contracte.

Radio România anunţă într-un comunicat că a pus la dispoziţia procurorilor toată documentaţia solicitată. Societatea Română de Radiodifuziune precizează că, în acest moment, nu este în măsură să ofere mai multe detalii, dar dă asigurări că Radioul Public va continua să-şi informeze cu onestitate ascultătorii asupra oricăror elemente de noutate în cauza care face obiectul acestor cercetări, în măsura în care acestea îl privesc.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza