MAI modifică noul statut al polițistului

Prevederile privind punerea la dispoziţie a poliţistului asupra căruia planează o posibilă abatere disciplinară şi evaluarea managerială au fost scoase din proiect.

Adăugat: 3 Iunie 2018
Ultima actualizare:3 Iunie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Proiectul noului statut al poliţistului a fost modificat, după criticile formulate de sindicatele din domeniu.

În încercarea de a ajunge la un acord cu organizaţiile sindicale şi profesionale, Ministerul de Interne a scos din proiect unele dintre reglementări.

Prevederile privind punerea la dispoziţie a poliţistului asupra căruia planează o posibilă abatere disciplinară şi evaluarea managerială au fost scoase din proiect, a anunţat secretarul general al Ministerului Afacerilor Interne, Giani Nica.

"Nu vrem să naştem reglementări care să fie în detrimentul poliţiştilor. Este adevărat că sunt chestiuni care vizează eficientizarea funcţionării ministerului, dar în acelaşi timp am păstrat echilibrul, în sensul de a proteja şi interesele poliţiştilor şi de aceea revin, cele două reglementări care au suscitat discuţii nu se mai regăsesc în acest proiect", a spus Giani Nica.

Decizia a fost salutată de preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi personalului contractual, Dumitru Coarnă, care a spus că această punere la dispoziţie din poziţia de cercetare disciplinară era un abuz.

"Şeful lui intra în jocul infracţionalo-politic, emitea acea decizie, o hârtie cu şapte rânduri şi spunea că începând din data de ... poliţistul X este cercetat disciplinar pentru comportare necorespunzătoare. Din momentul ăla, efectul legii era clar, era pus la dispoziţie, executa alte sarcini decât cele pe care le avea în fişa postului, deci practic dosarele penale erau luate, deci era cel mai mare pericol, ca să nu mai spun de abuzurile care se creau", a susținut Dumitru Coarnă.

La rândul său, preşedintele Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu, a susţinut că este necesar ca legea privind statutul poliţistului să fie modificată pentru că nu mai este actuală.Autor:
Daniela Mănuţă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Iunie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza