MAI: 120 de sesizări despre posibile infracţiuni sau contravenţii

Până la ora 14.00, au fost înregistrate 120 de sesizări cu privire la săvârşirea unor posibile contravenţii sau infracţiuni.

Adăugat: 5 Iunie 2016
Ultima actualizare:5 Iunie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În urma verficărilor realizate până în prezent, 20% nu au fost confirmate.

Au fost constatate 20 de fapte contravenţionale şi au fost aplicate amenzi în valoare de 11.000 de lei şi 9 avertismente scrise.

De asemenea, se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea a zece infracţiuni. Cele mai multe sesizări se referă la continuarea propagandei electorale, fotografierea sau filmarea buletinului de vot şi prezenţa altei persoane în cabina de vot în afara celei care votează.

Referitor la situaţia din Verneşti, din judeţul Buzău, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a precizat că nu au existat problemele pe linie de ordine publică.

În judeţul Argeş a fost întocmit un dosar penal pentru violarea confidenţialităţii votului pe numele preşedintelui unei secţii de votare care a intrat în cabina de vot cu un alegător cu dizabilităţi.

Totodată, în Medgidia, din judeţul Constanţa, preşedintele unei secţii de votare a votat, deşi nu avea domiciliul pe raza secţiei respective.

În Bucureşti poliţiştii efectuează cercetări specifice după ce un alegător a plecat cu ştampila de vot.

Următoarele declaraţii de aici, de la Ministerul Afacerilor Interne, vor fi făcute la ora 15:30, precizează reporterul RRA.Autor:
Alice Georgescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
5 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza