Magistrații au protestat împotriva modificărilor la Codurile penale

Protest al procurorilor şi magistraţilor față de ultimele modificări la codurile penale şi legile justiţiei.

Adăugat: 17 Septembrie 2018
Ultima actualizare:17 Septembrie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Sute de magistraţi au protestat duminică seara, pe treptele Palatului de Justiţie, nemulţumiţi de modificările făcute de Parlament la codurile penale şi legile justiţiei.

După cum ne-a informat reporterul nostru, Iulian Olescu, procurorii şi judecătorii au cerut respectarea avizului Comisiei de la Veneţia:

"Legislaţia /.../ este foarte stufoasă şi foarte greu de aplicat la momentul ăsta. Modificările care vin pun o frână foarte mare anchetelor în curs sau anchetelor care pot să înceapă şi pe noi procurorii ne afectează foarte mult. Există modificări legislative care ni se par foarte grave şi care, zic eu, că justifică un protest al magistraţilor".

"Încercăm să atragem atenţia Guvernului şi Parlamentului că justiţia este o putere independentă şi aşa trebuie să rămână".

"Protestăm pentru o permanentă preocupare a ministrului justiţiei pentru a crea condiţii care să asigure un act de justiţie de calitate cetăţenilor prin reducerea volumului de activitate şi dimensionarea corectă a schemelor".

În timp ce se desfăşura protestul, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a scris pe o reţea de socializare că magistraţii sunt obligaţi să apere independenţa justiţiei ca pe o garanţie pentru societate. Replica ministrului justiţiei a fost postată pe aceeaşi reţea.

Tudorel Toader a apreciat că, prin afirmaţia sa, procurorul general plasează justiţia în afara puterilor statutului.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Septembrie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza