Magistraţi din Republica Moldova, reţinuţi pentru spălare de bani

Procurorii anticorupţie din Republica Moldova vizează 20 de magistraţi într-un caz de spălare de bani.

Adăugat: 21 Septembrie 2016
Ultima actualizare:21 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ieri s-a anunţat că au fost reţinuţi 15 judecători şi 3 executori judecătoreşti, iar reprezentanţii procuraturii au declarat că urmărirea penală continuă.

Cele 18 persoane au fost reţinute de procurorii anticorupţie ca urmare a unor acţiuni de urmărire penală efectuate în unele instanţe judecătoreşti şi a mai multor percheziţii desfăşurate la domiciliile persoanelor.

Procurorul anticorupţie Viorel Morar a anunţat că acţiunile îi vizau, în total, pe 20 de magistraţi, dar a refuzat să ofere mai multe detalii despre cauzele acestor operaţii.

Viorel Morar a declarat că operaţiunea nu s-a încheiat şi că va reveni în după-amiaza zilei cu amănunte.

El a adăugat că judecătorii reţinuţi sunt din diferite instanţe, inclusiv din municipiul Chişinău.

Portalul anticorupţie Punct media a scris, ieri, că judecătorii reţinuţi ar putea fi cei care ar fi fost implicaţi în spălarea a circa 18 miliarde de dolari din Federaţia Rusă prin sistemul judecătoresc din Republica Moldova.

Unul dintre membri Consiliului Superior al Magistraturii, Teo Cârnaţ, a declarat că CSM şi-a dat acordul ca 16 actuali şi foşti judecători să fie cercetaţi penal, la solicitarea procurorului general interimar, Eduard Harunjen.

Decizia a fost luată în cadrul unei şedinţe închise.

Potrivit lui Teo Cârnaţ, unii dintre magistraţi deja au plecat din sistem şi, în cazul lor, a fost decisă suspendarea demisiei, iar cei care activează au fost suspendaţi din funcţiile pe care le deţin.Autor:
Ina Guţu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
21 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza