MAE cere explicaţii despre românul expulzat din R.Moldova

Românul George Simion, expulzat din R.Moldova, conduce o asociaţie unionistă care intenţionează să organizeze un miting la Chişinău în sprijinul unirii României cu Republica Moldova.

Adăugat: 14 Mai 2015
Ultima actualizare:14 Mai 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministerul de Externe de la Bucureşti a cerut explicaţii, după ce un român a fost reţinut de serviciile de securitate şi expulzat din Republica Moldova, cu interdicţia de a mai intra pe teritoriul moldovean timp de cinci ani.

Românul George Simion conduce o asociaţie unionistă care intenţionează să organizeze un miting la Chişinău în sprijinul unirii României cu Republica Moldova.

Analişti moldoveni cred că guvernul Gaburici se teme de orice mişcare de contestare, după amplele manifestaţii de la începutul lunii, provocate de devalizarea unor bănci.

În replică, Ministerul de Interne al Republicii Moldova afirmă că autorităţile de la Chişinău au dreptul să declare indezirabil orice străin care ameninţă siguranţa naţională.

Ministerul menţionează, într-un comunicat, articolul de lege care permite expulzarea, dacă există motive temeinice că cel vizat intenţionează să desfăşoare activităţi periculoase.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
14 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza