MAE a luat notă de decizia Ungariei de a declara anul 2020 drept An al Coeziunii Naționale

Ministerul român de Externe a luat notă de decizia Adunării Naţionale a Ungariei de a declara anul 2020 drept An al Coeziunii Naţionale şi de a marca astfel 100 de ani de la semnarea Tratatului de la Trianon, în 1920.

Adăugat: 23 Iunie 2019
Ultima actualizare:23 Iunie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministerul român de Externe precizează că orice încercare de rescriere a istoriei şi de aducere în discuţie a unor poziţii revizioniste este inacceptabilă şi nu se potriveşte realităţii Europei actuale sau ambiţiilor de cooperare bilaterală, stabilite prin acordurile şi tratatele dintre România şi Ungaria.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, Tratatul de la Trianon, care a stabilit, între altele, frontiera dintre România şi Ungaria, nu reprezintă o problemă care să ceară rezolvare, cum încearcă sistematic să acrediteze autorităţile de la Budapesta şi nici nu reprezintă o tragedie cum se notează în textul actului, adoptat de Parlamentul Ungariei.

MAE de la Bucureşti mai precizează că Ungaria, ca parte la acest tratat, are obligaţia de a-i respecta întocmai prevederile şi de a le executa cu bună-credinţă, conform principiilor de bază ale dreptului internaţional - ne-a transmis redactorul nostru, Carmen Gavrilă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Iunie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza