Macovei îi cere lui Ponta să retragă proiectul privind Roşia Montană

Europarlamentarul Monica Macovei îi cere premierului Ponta să retragă proiectul de lege privind Roşia Montană, subliniind că un politician responsabil nu poate arunca la gunoi opinia populaţiei şi nu se ascunde în spatele Parlamentului.

Adăugat: 6 Septembrie 2013
Ultima actualizare:7 Septembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Europarlamentarul democrat-liberal Monica Macovei i-a solicitat, vineri, premierului să retragă proiectul de lege privind Roşia Montană, să explice schimbarea de opinie a sa cu privire la soluţia exploatării cu cianuri şi să prezinte public rezultatul negocierilor cu Roşia Montană Gold Corporation.
    
"Îi solicit primului ministru următoarele: retragerea proiectului de lege din Parlament, explicarea schimbării de opinie cu privire la exploatarea cu cianuri de la Roşia Montană, să ne spună ce a negociat cu compania Roşia Montană Gold Corporation. Aceste lucruri sunt obligatorii, având în vedere interesul public tot mai larg şi protestele din principalele oraşe ale ţării", a spus Monica Macovei într-un comunicat de presă primit la redacţie.       

Europarlamentarul PDL susţine, pe de altă parte, că înainte de a trimite Parlamentului o lege privind Roşia Montană, premierul ar trebui să obţină şi să facă publice avizele menţionate de Ministerul Justiţiei.
    
"Un politician responsabil nu poate arunca la gunoi opinia populaţiei şi nu se ascunde în spatele Parlamentului, acolo unde parlamentarii beneficiază de imunitate pentru opinii şi pentru vot: adică nu răspund pentru cum votează. Ponta nu este responsabil, pentru că este prim-ministru şi nu şi-a îndeplinit obligaţiile acestei funcţii. În urmă cu doi ani, spuneam că, înainte de a fi aprobată exploatarea de la Roşia Montană, trebuie făcute mai multe analize privind impactul acesteia în zonă. Reiau astăzi un singur aspect: a făcut Ponta o analiză a costurilor protejării sănătăţii şi a mediului dacă s-ar folosi cianurile? Sau în cazul unui posibil accident?", a declarat ea.       

Europarlamentarul PDL reaminteşte în document una din propunerile sale cu privire la Roşia Montană.
    
"Dacă chiar trebuie să exploatăm aurul de la Roşia Montană, să o facem spre beneficiul României, adică a fiecărui cetăţean român şi cu mijloace care nu pun în pericol sănătatea noastră şi a celor care vin după noi. Deci: fără cianuri şi statul român să fie cel care exploatează aurul de la Roşia Montană, iar cetăţenii să primească anual dividende din exploatarea aurului", a mai adăugat Monica Macovei.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
6 Septembrie 2013
Ultima actualizare:
7 Septembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza