Macovei deschide conferinţa despre MCV privind România şi Bulgaria

Monica Macovei va modera dezbaterea publică pe tema Mecanismului de Cooperare şi Verificare care funcţionează pentru România şi Bulgaria

Adăugat: 13 Aprilie 2015
Ultima actualizare:13 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Monica Macovei, europarlamentar
trimite pe mail

Europarlamentarul român Monica Macovei a fost desemnată de Comisia pentru Control Bugetar (CONT) a Parlamentului European să deschidă şi să modereze marţi, la sediul legislativului european din Bruxelles, dezbaterea publică pe tema Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) care funcţionează pentru România şi Bulgaria, potrivit unui comunicat de presă.

CONT, Comisia care a iniţiat dezbaterea, a invitat reprezentanţi ai ministerelor de justiţie şi ai sistemelor judiciare din România şi Bulgaria, precum şi oficiali ai Comisiei Europene, care redactează rapoartele MCV.

"Din 2007, de când avem MCV, instituţiile anticorupţie şi judiciare au fost apreciate pentru activitatea lor. România este cu mulţi paşi în faţa multor state membre ale Uniunii Europene, inclusiv a Bulgariei, şi chiar există reacţii de supărare din partea oamenilor din alte state care văd că în România se poate, dar că la ei în ţară nu se întâmplă mai nimic. Problema rămâne însă bariera pusă de politicienii români care se 'luptă să scape' de anchete, procese sau condamnări. Aceşti politicieni au amânat aderarea la spaţiul Schengen, pentru că au blocat anchete penale, refuzând ridicarea imunităţii parlamentare, sau au încercat să modifice legile anticorupţie, procedura penală sau să se 'scoată' de sub Codul penal", a declarat Monica Macovei, potrivit comunicatului citat.

Monica Macovei, membră a Grupului Partidului Popular European, cel mai mare grup politic din PE, a afirmat că instituţiile judiciare din România sunt în prezent un exemplu pentru multe ţări şi consideră că audierea din 14 aprilie este o bună ocazie de a vorbi despre cheia succesului şi de a arăta că se poate şi atunci când politicienii pun piedici.

 Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza