Macedonia introduce măsuri suplimentare la frontiera cu Grecia

Conform autorităţilor elene, Macedonia permite trecerea refugiaţilor din regiunea siriană Alep, dar nu a celor care locuiesc în capitala siriană Damasc sau în cea irakiană Bagdad.

Adăugat: 6 Martie 2016
Ultima actualizare:6 Martie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Macedonia a introdus duminică măsuri suplimentare la frontiera cu Grecia, permiţând doar tranzitul refugiaţilor care vin din zone unde în mod sigur este război, afirmă oficiali greci, citaţi de agenţia Associated Press.

Premierul elen, Alexis Tsipras, a condamnat restricţiile de la frontieră ce au dus la blocarea a zeci de mii de refugiaţi la graniţe.

Tsipras a precizat că Atena va face presiuni la summitul Uniunea Europeană - Turcia, care va avea loc luni, pentru solidaritate şi pentru împărţirea corectă a refugiaţilor.

Conform autorităţilor elene, Macedonia permite trecerea refugiaţilor din regiunea siriană Alep, dar nu a celor care locuiesc în capitala siriană Damasc sau în cea irakiană Bagdad.

În urmă cu două săptămâni, Macedonia a impus alte restricţii la frontiera cu Grecia, permiţând doar trecerea refugiaţilor din Siria şi Irak.

Aproximativ 13.000 de migranţi se înghesuiau ieri la frontiera dintre Grecia şi Macedonia, în condiţii de igienă deplorabile, cu numai două zile înainte de un summit Uniunea Europeană - Turcia, considerat crucial pentru o reglementare a crizei imigranţilor.

Numărul candidaţilor la azil, în special sirieni, irakieni şi afgani, blocaţi în toată Grecia creşte, din cauza închiderii frontierei de către Macedonia şi a măsurilor restrictive luate de ţările din Balcani, până la Austria.

Potrivit Agenţiei Reuters, ministrul austriac al apărării afirmă că ţara sa nu vrea să participe la sistemul de distribuire a refugiaţilor propus de Uniunea Europeană. Austria, care are 8,5 milioane de locuitori, a primit 90.000 de solicitări de azil anul trecut.

Şi în Franţa mai mult de jumătate dintre cetăţeni, respectiv 59%, se declară împotriva repartizării între ţările UE a refugiaţilor care ajung pe ţărmurile elene şi italiene, potrivit unui sondaj.Autor:
Georgiana Grosso
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza