Ludovic Orban va sesiza comisiile de specialitate ale APCE privind modificările din justiţie

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, spune că va sesiza comisiile de specialitate ale Adunării Parlamentare ale Consiliului Europei, în legătură cu modificările aduse Codului Penal şi Codului de Procedură Penală.

Adăugat: 8 Iulie 2018
Ultima actualizare:8 Iulie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Ludovic Orban, preşedintele PNL
trimite pe mail

Referindu-se la decizia Curţii Constituţionale, pe speţa procurorului-şef DNA, Laura Codruta Kövesi, preşedintele PNL Ludovic Orban a spus: Curtea Constituţională nu are atributele constituţionale şi legale să se substituie funcţiei prezidenţiale şi să oblige funcţia prezidenţială să facă sau să nu facă ceva. Mai mult decât atât, în Constituţie, la Articolul 80, alineatul 2, se prevede foarte clar competenţa preşedintelui de a veghea la respectarea Constituţiei, ori eu cred că preşedintele trebuie să vegheze la respectarea Constituţiei, chiar şi de către Curtea Constituţională a cărei competenţă e de a asigura supremaţia Constituţiei. Curtea nu are o funcţie executivă şi nu poate să oblige o instituţie. Poate să spună cum este interpretată Constituţia, sau într-un conflict cum ar trebui soluţionat conflictul.

Liderii coaliţiei sunt nemulţumiţi de faptul că preşedintele amână să ia o decizie în privinţa revocării din funcţie a şefei DNA.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, anunţa recent că o decizie în privinţa suspendării şefului va fi luată luni, în şedinţa coaliţiei de guvernare.

El a mai spus că este foarte posibil ca, în coaliţie, să se discute şi despre propunerea ca parlamentul să adopte, în şedinţă comună, o declaraţie, prin care să-i ceară preşedintelui Klaus Iohannis să respecte deciziile Curţii Constituţionale.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
8 Iulie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza