Ludovic Orban, urmărit penal. "Îmi retrag candidatura la Primăria Capitalei".

PNL a rămas fără candidat la Primăria Capitalei, după ce Ludovic Orban a fost pus sub control judiciar de DNA.

Adăugat: 11 Aprilie 2016
Ultima actualizare:11 Aprilie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Ludovic Orban
trimite pe mail

Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Ludovic Orban, a fost citat azi la DNA.

La ieșire, Orban a declarat că se află sub control judiciar și că își retrage candidatura la funcția de primar general al Capitalei.

El a anunțat că va demisiona atât din conducerea PNL, cât și din funcția de vicepreședinte al Camerei Deputaților.

"Nu am în casă niciun folos necuvenit. Este legat de ceva petrecut mai de curând. Atâta timp cât a început urmărirea penală împotriva mea, atâta timp cât s-a dispus măsura controlului judiciar împotriva mea, îmi retrag candidatura de la funcţia de primar general din partea Partidului Naţional Liberal. Nu vreau să periclitez, sub nicio formă, prin bănuieli legate de fapte de corupţie, şansa PNL de a câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei", a declarat Ludovic Orban.

AUDIO Declarații Ludovic Orban, la ieșirea de la DNA.

Acuzațiile DNA: A obținut foloase necuvenite

DNA precizează că a pus în mișcare acțiunea penală și a dispus luarea măsurii controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile, față de inculpatul Orban Ludovic, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.

La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepreşedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic candidează la funcţia de primar al municipiului Bucureşti, se arată într-un comunicat al DNA.

"Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului. Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni.
Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri", mai arată comunicatul DNA.

Vezi comunicatul integral.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Aprilie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza