Ludovic Orban: Sunt un susţinător ferm al libertăţii presei

Premierul Ludovic Orban a afirmat că este un susţinător ferm al libertăţii de exprimare, al libertăţii presei, ca garanţie a oricărei democraţii funcţionale.

Adăugat: 3 Mai 2020
Ultima actualizare:3 Mai 2020

Politica Romaneasca
Foto: Ludovic Orban, premierul României. Sursa: Guvernul României
trimite pe mail

Într-un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Presei, şeful guvernului spune că industria mass-media şi jurnaliştii au un rol esenţial pentru ca informaţia să ajungă rapid, clar şi nedistorsionată la publicul larg.

În acelaşi mesaj, Ludovic Orban aminteşte că în România, dreptul jurnaliştilor de a relata liber este garantat, însă la fel de important este şi dreptul cetăţenilor de a fi corect informaţi.

'Apreciez şi înţeleg activitatea de jurnalist, eu însumi cochetând cu această profesie la început de carieră. Sunt un susţinător ferm al libertăţii de exprimare, al libertăţii presei, ca garanţie a oricărei democraţii funcţionale. Consider însă la fel de important dreptul cetăţenilor de a fi corect informaţi şi resping orice formă de răspândire de ştiri false în numele libertăţii de exprimare. Calitatea informaţiei şi adevărul trebuie să primeze în spaţiul mediatic, în sprijinul interesului public. Dreptul jurnaliştilor de a relata liber este garantat în România şi aşa vă asigur că va rămâne. Astăzi, de Ziua Mondială a Libertăţii Presei, evocăm cu tristeţe situaţii din diferite părţi ale lumii în care presa continuă să fie cenzurată, jurnaliştii hărţuiţi, arestaţi sau chiar ucişi şi ne dorim ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple niciunde', a declarat Orban, într-un mesaj cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Mai 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza