Ludovic Orban a demisionat de la conducerea Camerei Deputaţilor

Ludovic Orban i-a dat un termen de 15 zile, noului președinte PNL, Florin Cîțu, să găsească o soluţie pentru ca liberalii să nu piardă acest post.

Adăugat: 13 Octombrie 2021
Ultima actualizare:18 Octombrie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Ludovic Orban. Sursa: Facebook
trimite pe mail

UPDATE Ludovic Orban şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor

PNL a pierdut conducerea Camerei Deputaţilor, post de care pare acum interesat PSD.

Fostul lider liberal Ludovic Orban şi-a dat, ieri la prânz, demisia din această funcţie, a treia în stat, aşa cum a promis după Congresul PNL, la care a pierdut conducerea partidului.

A venit şi cu justificări ale acestui gest şi, din nou, cu multe acuzaţii la adresa actualei conduceri liberale, despre care a spus că a pus în practică un proiect care ar arunca ţara în aer şi îi lasă pe români fără guvern şi instituţii.

Ludovic Orban: Nu mai pot să exercit funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor din partea Partidului Naţional Liberal, atât timp cât gruparea demolatoare din jurul lui Cîţu, cu sprijinul preşedintelui Iohannis, după ce a călcat în picioare democraţia în Partidul Naţional Liberal, este pregătită să calce în picioare democraţia în România.

Faptul că funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor a rămas vacantă va fi anunţat luni în plenul forului legislativ.

Până la desemnarea unui preşedinte interimar sau cu drepturi depline, atribuţiile de conducere sunt asigurate de Biroul Permanent. PSD spune că nu îşi doreşte doar o conducere interimară şi că va avea un candidat pentru funcţia de preşedinte plin al Camerei Deputaţilor. Postul se câştigă prin negocieri între partide pentru obţinerea unei majorităţi la votul în plen.

--------------------------------------

Fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, urmează să demisioneze astăzi la prânz de la conducerea Camerei Deputaţilor, după mai puţin de un an de la alegerea în această funcţie.

Anunţul demisiei a fost făcut chiar după ce a pierdut şefia PNL în faţa lui Florin Cîţu, la congresul din 25 septembrie.

Ludovic Orban i-a dat noului lider termen 15 zile se găsească o soluţie pentru ca liberalii să nu piardă acest post.

Însă, până acum, PNL nu a făcut publică nici o strategie pentru păstrarea conducerii Camerei Deputaţilor.

Florin Cîţu a anunţat doar că liberalii vor veni cu o propunere după ce demisia îşi va urma cursul.

El a mai spus că este posibil ca majoritatea testată la votul moţiunii de cenzură, respectiv PSD, USR şi AUR, să dea un preşedinte al Camerei Deputaţilor.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Octombrie 2021
Ultima actualizare:
18 Octombrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza