Liviu Dragnea va fi audiat în Comisia pentru apărare din Senat

Președintele social democrat urmează să fie audiat în legătură cu acuzaţiile pe care le-a formulat la adresa directorului Serviciului de Pază şi Protecţie, generalul Lucian Pahonţu.

Adăugat: 6 Februarie 2018
Ultima actualizare:6 Februarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, președintele PSD
trimite pe mail

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, urmează să fie audiat săptămâna viitoare în Comisia pentru apărare din Senat, în legătură cu acuzaţiile pe care le-a formulat la adresa directorului Serviciului de Pază şi Protecţie, generalul Lucian Pahonţu.

Preşedintele acestei comisii, liberalul Marcel Vela, a anunţat că audierile vor continua cu membrii guvernului care au renunţat la serviciile SPP. Liviu Dragnea spune că se va prezenta la audieri, dar că - în egală măsură - ar trebui convocat şi şeful SPP.

Preşedintele Comisiei pentru apărare din Senat, liberalul Marcel Vela, a precizat că liderul PSD trebuie să prezinte motivele pentru care unii demnitari au renunţat la serviciile SPP.

"Evident că după această audiere, în funcţie de ce se documentează, ce se probează în cadrul comisiei, putem să continuăm audierile cu domnul viceprim-ministru Stănescu şi cu premierul României, care, aşa cum ştiţi, este vicepreşedintele CSAT şi această decizie de a renunţa la serviciile SPP poate pune /.../ siguranţă chiar documente clasificate din CSAT", a spus Marcel Vela.

Liviu Dragnea a susţinut într-o emisiune televizată că generalul SPP Lucian Pahonţu îi foloseşte pe angajaţii instituţiei pentru a colecta informaţii şi că încearcă să influenţeze oameni din guvern şi din partide.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu înţelege de ce liberalii nu solicită audierea în comisie şi a directorului SPP.

"Eu voi merge la orice comisie parlamentară care o să mă cheme. Sunt convins că va merge şi doamna Viorica Dăncilă. Nu înţeleg de ce a chemat-o, dar să meargă. Domnul Paul Stănescu cred că o să meargă. Sigur că nu am înţeles de ce nu e chemat domnul Pahonţu", a susținut Liviu Dragnea.

El a mai precizat că la nivelul Parlamentului se impune constituirea unei comisii de anchetă cu privire la SPP, ţinând cont de faptul că în spaţiul public au apărut mai multe informaţii referitoare la activitatea acestei instituţii.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza