Liviu Dragnea solicită adoptarea OUG 14 în cel mai scurt timp

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, solicită parlamentarilor să parcurgă procedurile şi să adopte legea de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 14/2017, prin care sunt abrogate modificările la codurile penale.

Adăugat: 10 Februarie 2017
Ultima actualizare:10 Februarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, președintele PSD
trimite pe mail

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul social-democrat Liviu Dragnea, face un apel către toţi membrii parlamentului ca în cel mai scurt timp să parcurgă procedurile şi să adopte legea de aprobare a Ordonanţei numărul 14, care abrogă modificările la Codurile Penale.

Într-un comunicat de presă, Liviu Dragnea arată că prelungirea dezbaterilor pe acest subiect nu se justifică, întrucât există o cvasi-unanimitate din partea partidelor politice, deci respingerea ordonanţei este exclusă.

El mai precizează că dezbaterea în procedură de urgenţă a Ordonanţei 14 decurge chiar din natura actului normativ, nemaifiind necesară o solicitare specială în această privinţă.

"În calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi de preşedinte al PSD, fac un apel către toţi colegii din Parlament ca în cel mai scurt timp pe care ni-l permite procedura să adoptăm legea de aprobare a Ordonanţei 14 privind abrogarea modificărilor Guvernului la cele două coduri. Înţeleg că toate partidele parlamentare îşi doresc acest lucru. Deci avem o cvasi-unanimitate în acest sens, ceea ce înseamnă că o respingere a OUG 14 este exclusă, iar prelungirea dezbaterilor pe acest subiect nu se justifică", susține  Liviu Dragnea.

Opoziţia a cerut, zilele trecute, procedură de urgenţă pentru adoptarea Ordonanţei 14 şi respingerea celei abrogate deja, care prevedea modificări la legislaţia penală.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a explicat, azi, că aceasta este ultima cale prin care se poate preveni intrarea în vigoare a controversatei Ordonanţe 13. Şi USR a propus discutarea ordonanţelor în regim de urgenţă în parlament, fără, însă, ca solicitarea să fie aprobată.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
10 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza