Liviu Dragnea şi premierul Grindeanu, prezenţi la ceremonia de învestire a preşedintelui SUA

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea şi premierul Sorin Grindeanu vor fi prezenţi la ceremonia de învestire a preşedintelui ales al SUA, Donald Trump.

Adăugat: 17 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:17 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Grindeanu, premierul României (stânga) şi liderul PSSD, Liviu Dragnea
trimite pe mail

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, va pleca, astăzi, în Statele Unite ale Americii, pentru a participa la ceremonia  de învestire a preşedintelui ales al SUA, Donald Trump.

Invitaţia a venit din partea vicepreşedintelui Comitetului de învestire a preşedintelui Statelor Unite.

Liviu Dragnea preciza că este o invitaţie importantă şi că va participa la toate întâlnirile ce vor avea loc.

"Este un eveniment important şi eu chiar nu vreau să-l duc în derizoriu, indiferent de supărările unuia sau altuia. Este o invitaţie pe care am primit-o şi pe care o onorez. Am înţeles ce a spus şi Administraţia Prezidenţială, cu toate astea eu mă încăpăţânez să merg. Eu am primit acea invitaţie de la comitetul de organizare a acestui eveniment, pentru că neexistând o administraţie în funcţiune, în mod oficial, singura structură care face aceste invitaţii este acest comitet, transmisă de vicepreşedintele comitetului respectiv", Liviu Dragnea.

Premierul Grindeanu pleacă mâine la Washington
 
O invitaţie similară a primit şi premierul Sorin Grindeanu, iar acesta va pleca, mâine, către Washington. 

În schimb, Administraţia Prezidenţială precizează că nicio delegaţie străină nu este invitată oficial, cu ocazia ceremoniilor de inaugurare a preşedintelui Statelor Unite ale Americii şi susţine că România va fi reprezentată, la învestitura lui Donald Trump, de ambasadorul ţării noastre în SUA.

Şefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Washington sunt singurii care îi reprezintă oficial pe şefii de stat şi guvernele lor, la evenimentele de învestitură, se arată într-un comunicat de presă. 

Nicio delegaţie străină, cu atât mai puţin şefi de stat sau de guvern, nu primeşte, potrivit acestei cutume, invitaţie oficială cu această ocazie.

Regula a fost reconfirmată explicit şi cu prilejul învestirii preşedintelui american, Donald Trump, se mai arată în comunicat.

Preşedinţia României mai subliniază că delegaţiile formate din reprezentanţi ai unor instituţii sau partide care participă la evenimente organizate, în marja ceremoniilor oficiale inaugurale, nu reprezintă oficial statul român.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza