Liviu Dragnea: PSD propune creșterea veniturilor și reducerea taxelor

Programul PSD îşi propune să le facă oamenilor viaţa mai bună prin creşterea veniturilor pentru toate sectoarele de activitate şi prin relaxare fiscală, declară Liviu Dragnea.

Adăugat: 11 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:11 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, președintele PSD, candidat la Camera Deputaților
trimite pe mail

Candidat pe primul loc la Camera Deputaţilor în judeţul Teleorman, liderul PSD, Liviu Dragnea, a prezentat principalele prevederi ale programului de guvernare în faţa simpatizanţilor social-democraţi prezenţi la Turnu Măgurele.

Acest program îşi propune să le facă oamenilor viaţa mai bună prin creşterea veniturilor pentru toate sectoarele de activitate şi prin relaxare fiscală.

"Creşterea veniturilor pentru oameni se pote face prin două modalităţi: reduci taxe şi impozite şi le măreşti salariile. Relaxare fiscală. Pentru toate salariile de sub 2000 de lei, impozitul pe venit zero. Pentru medici - precizare importantă, indiferent de salariul pe care-l au - impozitul pe venit zero. Pentru cei care lucrează în IT, inclusiv pentru cei care n-au studii superioare, impozitul pe venit zero", a spus Dragnea.

PNL: Cioloș, diferanța clară dintre un proiect serios și proiectul Dragnea-PSD

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat că programul propus de partid poate reforma şi poate aduce prosperitate în România, iar pe lângă politicienii cu experienţă pe listele PNL se află oameni care nu au mai făcut politică, dar au o bogată experienţă profesională.

Ea a reafirmat că Partidul Naţional Liberal îl susţine pe Dacian Cioloş pentru un nou mandat de premier.

"De multe ori proiectele sunt bune în scris sau sună bine la foarte multe structuri politice. Diferenţa în aplicarea proiectului o face omul. De aceea, cred că putem vorbi despre o echipă, despre proiecte, dar e musai să vorbim şi despre un candidat de prim-ministru pe care ni l-am asumat, pe care îl susţinem - şi vorbesc de Dacian Cioloş - care poate fi acel factor de diferenţă clară între un proiect serios şi un proiect care se numeşte "Dragnea-PSD", a susținut Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu candidează pentru Senat în judeţul Timiş.

ALDE propuse alocarea a 6% din PIB pentru investiții

Alianţa Liberalilor şi Democraţilor susţine că o creştere economică sănătoasă ar trebui să se bazeze pe o alocare bugetară de minimum 6% din PIB pentru investiţii.

Copreşedintele Călin Popescu Tăriceanu spune că, pe lângă creşterea economică provenită din consum, este necesară una bazată pe mărirea volumului de investiţii în principalele domenii de activitate.

"Ceea ce s-a întâmplat prost anul ăsta este faptul că volumul de investiţii a scăzut şi creşterea bazată  pe investiţii nu a venit alături de creşterea bazată pe consum. Ceea ce n-a făcut acest guvern: nu a fost capabil să pună în funcţiune motorul creşterii economice bazate pe investiţii. Aceasta este explicaţia pactului pe care noi îl propunem şi programului de investiţii publice", a declarat Călin PopescuTăriceanu.

Băsescu: Bani ieftini pentru achiziţia de terenuri

În agricultură trebuie să se acorde credite pentru achiziţii de terenuri cu dobânzi mici, este de părere Traian Băsescu, preşedintele PMP.

"Credite ieftine pentru cei care doresc să cumpere terenuri, în aşa fel încât competiţia dintre românii care vor să cumpere terenuri şi străinii care vor să cumpere terenuri să fie egală, dacă nu în favoarea cetăţenilor români. Deci aici soluţia corectă este: bani ieftini pentru achiziţia de terenuri, cu atât mai mult cu cât în România nu se pune problema că terenurile au ajuns la preţul maxim", a spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu candidează pentru un mandat de senator în Bucureşti.

George Vlăescu (Partidului Alianţa Noastră România) propune o mai bună administrație locală

Organizaţia Bihor a Partidului Alianţa Noastră România se va constitui în următoarele zile, dar Grupul de iniţiativă a prezentat la Oradea candidaţii pentru Senat şi Camera Deputaţilor.

George Vlăescu, unul dintre candidaţii Alianţei, şi-a prezentat obiectivele.

"Dorim să participăm la realizarea unei mai bune administraţii locale şi chiar la nivel naţional să reuşim să putem face ceva în care oamenii să nu se mai plângă de atâta sărăcie, corupţie şi mai ales de spiritul care, din păcate, este tot mai mult proeminent de lipsă de patriotism, de starea degradabilă în care ne aflăm ca oameni. Mi-e ruşine pur şi simplu să spunem că suntem români oriunde ne-am duce în lumea aceasta", a spus George Vlăescu.

Ținta PRU: 5 % la alegeri

Partidul România Unită îşi propune să atingă pragul electoral de 5%, necesar accederii formaţiunii în parlament. Un alt obiectiv este formarea unei coaliţii majoritare în parlament.

"Am făcut analize sociologice. Partidul România Unită este pe un trend clar crescător şi din felul în care se aşează lucrurile şi din experienţa mea de cercetare cantitativă Partidul România Unită va trece de 5%. Noi suntem concentraţi şi focalizaţi pe campania electorală şi pe discuţia cu alegătorii noştri", susține Mirel Palada, purtător de cuvânt.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza