Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale

''Îmi susţin în continuare cu tărie nevinovăţia, cred că acuzaţiile care mi-au fost aduse pleacă de o la o premisă greşită şi periculoasă pentru România''.

Adăugat: 22 Aprilie 2015
Ultima actualizare:22 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, că în rechizitoriul care a fost întocmit în dosarul ''Referendumul'' nu a găsit, nici el şi nici avocaţii, probe care să demonstreze că există faptele pentru care este acuzat.

''În continuare susţin cu tărie nevinovăţia mea. Nu am găsit în rechizitoriu vreo probă prin care să se demonstreze că există faptele (...) Îmi susţin în continuare cu tărie nevinovăţia, cred că acuzaţiile care mi-au fost aduse pleacă de o la o premisă greşită şi periculoasă pentru România. (...) Unii cetăţeni ar putea înţelege că dreptul la vot este o infracţiune. (...) Cred că am adus suficiente argumente, probe, care vin în sprijinul afirmaţiilor mele pentru a fi achitat'', a declarat Dragnea, la ieşirea de la ÎCCJ.

Întrebat dacă îşi reproşează ceva, ministrul a spus că a fost afectat când a văzut toţi inculpaţii - bătrâni, femei gravide.

''Nu poţi să-şi reproşezi că exişti, că faci parte dintr-un partid, că faci parte dintr-o echipă mare de la PSD, PNL, PC. (...) Sper că instanţa va hotărî pedeapsa, nu procurorul. Am fost afectat când am văzut toţi inculpaţii (...). Asta mă afectează cel mai mult, după aproape trei ani de proces nu mai ai emoţii'', a adăugat Liviu Dragnea, citat de Agerpres.

Întrebat despre afirmaţiile procurorilor privind faptul că ar fi luat legătura cu martorii pentru a conveni ce vor declara în instanţă, Dragnea s-a arătat surprins de asemenea declaraţii şi că ''în faţa unei instanţe la Curtea supremă cineva îşi dă cu părerea''.

''Resping categoric orice afirmaţie de genul ăsta, pe care bineînţeles că nu o probează, aşa cum nu au probat niciun fel de afirmaţie din rechizitoriu'', a arătat Dragnea, care a descris ca apăsătoare atmosfera din sala de judecată.

Instanţa supremă a stabilit termen în data de 6 mai pentru luarea unei decizii în acest dosar.

 Autor:
Luminiţa Voinea
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
22 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza