Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale

"Regionalizarea nu înseamnă federalizare, dar e calea de a rupe definitiv România de comunism".

Adăugat: 12 Iulie 2013
Ultima actualizare:12 Iulie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Liviu Dragnea, consideră că structura aparatului administrativ de stat a rămas aproape neschimbată în ultimii 23 de ani şi că este nevoie de o descentralizare reală pentru a se schimba nu doar structura, ci şi "metehne şi mentalităţi".

Dragnea susţine necesitatea realizării unei descentralizări autentice şi garantarea prin Constituţie a ireversibilităţii acestui proces.

Potrivit acestuia, structurile aparatului de stat păstrează în linii mari "tipul sovietic", iar instituţiile şi-au schimbat doar denumirile, dar au păstrat "arhitectura, metehnele şi mentalităţile".

Dragnea a spus că regionalizare nu înseamnă federalizare, că nu presupune descentralizarea caracterului naţional şi unitar al statului român şi a dat asigurări că acest proces nu va atrage după sine desfiinţarea judeţelor sau a altor structuri administrativ-teritoriale existente.

Vicepremierul Liviu Dragnea a conchis că înfiinţarea regiunilor este calea de a "rupe definitiv România de comunism", menţionând că înainte de desenarea graniţelor regiunilor preferă să se facă o mie de 'măsurători' pentru ca modelul final să fie unul de succes, să ducă la dezvoltarea şi prosperitatea ţării.

Dezbaterea publică pe tema regionalizării şi descentralizării este organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), iar la aceasta participă primari şi reprezentanţi ai administraţiei locale din judeţele Covasna, Harghita, Mureş, precum şi parlamentari, politicieni şi reprezentanţi ai societăţii civile din cele trei judeţe, informează Agerpres.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
12 Iulie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza