Liviu Dragnea, îl citează pe Victor Ponta ca martor în dosarul Referendumului

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost audiat circa patru ore de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul privind fraudarea referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu.

Adăugat: 5 Februarie 2015
Ultima actualizare:5 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, preşedinte executiv al PSD
trimite pe mail

UPDATE  Potrivit reporterului RRA, vicepremierul Liviu Dragnea a negat pe perioada audierii acuzaţiile aduse de procurorii anticorupţie.

Este pentru prima dată când acesta dă o declaraţie în dosar, refuzând să dea în faţa procurorilor o declaraţie.

El a spus că nu ştie cine a semnat în numele său mesajele trimise în ţară prin care se cerea ca cetăţenii să iasă la vot, că nu a conceput aplicaţia informatică folosită de partid, că nu avea user sau parolă, că nu a trimis şi nu a cerut nimănui să facă acest lucru.

"Mă declar nevinovat de acuzaţiile aduse de DNA. După ce s-a hotărât în Parlament hotărârea de suspendare a preşedintelui României, comitetul executiv al PSD a hotărât ca eu să fiu şeful campaniei electorale pentru referendum. La acel moment, eu îndeplineam funcţia de secretar general al PSD. Secretariatul general ţine toate documentele partidului, poartă corespondenţa cu toate organizaţiile locale şi coordonează activitatea din sediu. Echipa de campanie, formată din voluntari, membri de partid şi persoane din secretariatul general, elaborează strategiile adoptate de forul naţional şi transmise în judeţe", a spus Dragnea.

Întrebat dacă ar presta muncă în folosul comunităţii neremunerată în eventualitatea unui verdict de vinovăţie, Liviu Dragnea a spus că se consideră nevinovat.

Avocatul lui Liviu Dragnea a cerut instanţei audierea a 19 martori, între care Victor Ponta şi Mircea Duşa.

Completul de trei judecători se va pronunţa până la termenul următor pe această cerere.

DNA i-a trimis în judecată în 2013 pe Liviu Dragnea alături de 40 de persoane din 4 judeţe cu ajutorul cărora, spun anchetatorii, ar fi fraudat referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte formaţiunea reprezentată de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale.

Amintim că vicepremierul Liviu Dragnea s-a prezentat în această dimineaţă la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru a fi audiat în dosarul Referendumului.

Liderul PSD nu a făcut declaraţii la intrarea în sediul instanţei.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată în octombrie 2013.

Pe 19 octombrie 3013, vicepremierul Liviu Dragnea declara, la Braşov, că dosarul "Fraudă la referendum" în care este acuzat, "a pornit pe baza reclamaţiei unui mort".

El a precizat că va fi rezervat în declaraţii privind acest dosar.

"Eu încerc să fiu foarte rezervat, în general am fost rezervat, nu am vorbit despre procurori, Doamne fereşte. Să îşi facă treaba, dar fiind un dosar cu multe ciudăţenii, nu mă mai miră foarte mult", a mai spus Dragnea la aceea dată.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Diana Surdu
Adăugat:
5 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza