Liviu Dragnea, audiat la Înalta Curte de Casaţie în al doilea dosar

Liviu Dragnea este trimis în judecată pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Adăugat: 6 Septembrie 2016
Ultima actualizare:6 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, preşedintele PSD
trimite pe mail

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat dimineaţă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru audieri în dosarul în care este judecat pentru instigare la abuz în serviciu.

Liderul PSD a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Conform DNA, Dragnea a intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, deşi ştia că acestea lucrau de fapt în cadrul organizaţiei PSD Teleorman.

Liviu Dragnea este acuzat că în perioada, iulie 2006 - 2013, când era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman şi al organizaţiei judeţene a PSD, a instigat-o pe Floarea Alesu, să menţină, în mod scriptic, ca angajate în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, a două dintre inculpate.

Potrivit comunicatului DNA, în perioada iulie 2006 — 2013, Floarea Alesu, în calitate de director general al DGASPC Teleorman, la instigarea lui Liviu Dragnea, la acea vreme președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv președinte al organizației județene a unui partid politic, cu încălcarea atribuțiilor de serviciu, a dispus în mod ilegal menținerea în funcții și implicit plata drepturilor salariale pentru Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica, angajate în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman.

De fapt, persoanele respective activau în cadrul organizaţiei judeţene a PSD.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
6 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza