Liviu Dragnea, audiat în dosarul de instigare la abuz în serviciu

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este audiat în dosarul ce vizează acuzaţia de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcţia de Asistenţă Socială din Teleorman.

Adăugat: 21 Martie 2018
Ultima actualizare:21 Martie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea, preşedintele PSD
trimite pe mail

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, se află în sala de judecată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a fi audiat astăzi, ca inculpat, în dosarul ce vizează acuzaţia de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcţia de Asistenţă Socială din Teleorman.

Tot la acest termen, magistraţii audiază mai mulţi martori şi inculpaţi.

În acest moment una dintre secretarele PSD angajate fictiv, Anisa Stoica, dă declaraţii privind modul în care s-a luat decizia angajării ei la Direcţia pentru Protecţia Copilului Teleorman, deşi îşi desfăşura activitatea la partid.

Ea a arătat că în 2006 lucra în presa locală, iar Liviu Dragnea este cel care i-a propus o colaborare cu PSD; în contextul organizării unui birou de presă în cadrul PSD Teleorman, s-a găsit soluţia angajării la instituţia publică.

Cealaltă secretară PSD, Adriana Botorogeanu, angajată şi renumerată de Direcţia pentru Protecţia Copilului, nu a vrut să dea declaraţii, dar a recunoscut integral anterior acuzaţiile aduse de procurori.

Instanţa a pus în discuţie astăzi şi documentul depus de Bombonica Prodana, fosta soţie a lui Liviu Dragnea, care cere încetarea procesului pentru că şi-a achitat partea ei de prejudiciu din dosar.

Avocaţii au cerut amânarea acestei chestiuni pentru un termen viitor.

Alţi trei martori propuşi de Liviu Dragnea au fost audiaţi şi au dat detalii despre cele două secretare.

Tot astăzi este programat şi liderul PSD să dea prima sa declaraţie în cauză.

El a fost întâmpinat în această dimineaţă de jurnalişti, dar şi de câţiva protestatari, care au strigat lozinci anti-PSD şi care se află în continuare vis-a-vis de instanţa supremă.Autor:
Diana Surdu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
21 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza