LIVE VIDEO Ședințe de plen la Parlament cu prezență fizică redusă

Pe ordinea de zi se vor afla modificări la ordonanţele de urgenţă ale Guvernului în domeniul economic, dar şi în privinţa valabilităţii voucherelor de vacanţă.

Adăugat: 23 Aprilie 2020
Ultima actualizare:23 Aprilie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La Camera Deputaţilor şi la Senat vor avea loc astăzi şedinţe de plen care se vor desfăşura cu o prezenţă fizică redusă a parlamentarilor.

În schimb, vor exista intervenţii telefonice, iar votul final se va exprima electronic.

Pe ordinea de zi se vor afla modificări la ordonanţele de urgenţă ale Guvernului în domeniul economic, dar şi în privinţa valabilităţii voucherelor de vacanţă.

Ordonanţele de urgenţă privind acordarea unor facilităţi pentru credite şi unele măsuri fiscale au fost modificate în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor.

Printre amendamente se numără eliminarea dobânzii la dobândă pentru toate tipurile de credit şi posibilitatea ca şi restanţierii să beneficieze de amânarea ratelor.

De asemenea, s-a stabilit acordarea unei bonificaţii de 10% firmelor care achită la scadenţă impozitul pe profit.

La votul final în Camera Deputaţilor, va intra şi proiectul de lege care prevede acordarea unei pensii de urmaş familiei cadrelor medicale ce îşi pierd viaţa în lupta cu COVID-19.

Această pensie va fi egală cu 75% din salariul avut de cadrul medical la data decesului.

Vot final în Camera Deputaţilor aşteaptă şi documentul ce prevede prelungirea mandatelor aleşilor locali cu cel mult şase luni de la data încetării stării de urgenţă.

Senatul va dezbate şi vota în calitate de primă cameră sesizată actul normativ prin care se prelungeşte valabilitatea voucherelor de vacanţă până la 31 mai 2021, întrucât acestea nu au putut fi folosite din cauza epidemiei de coronavirus.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
23 Aprilie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza